Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει η  Νέα Δημοκρατία και κινείται πάνω από τα εκλογικά της ποσοστά σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της GPO για τα Παραπολιτικά. 

Η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 24,1 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμμένα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 41,9% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται περαιτέρω στο 17,8% .

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,9, ανεβάζοντας την απόστασή τους στο 25,6%. Με βάση αυτό το εύρημα η ΝΔ θα λάμβανε στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι 53 τιυ ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ μένει στο 11,7% στην πρόθεση ψήφου.Το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%, ενώ στα μικρότερα κόμμα γίνεται κανονική... μάχη.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να πληρώνει την αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις αλλγές υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά της, χάνοντας σχεδόν μια μονάδα και ισοβαθμεί με την Ελληνική Λύση στο 3,5%.

Η Νίκη είναι λίγο πίσω από τα δύο αυτά κόμματα με ποσοστό 2,9% , ενώ εμφανίζονται για πρώτη φορά το κόμμα «Σπαρτιάτες» με 2,1% που στηρίζονται από τον Ηλία Κασιδιάρη. Το ΜέΡΑ25 εκμεταλλεύεται την αναταραχή στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και επανακάμπτει στο 2,5%.

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητστοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα (53,9%) τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων που τον κατατάσσει στην 5η θέση του πίνακα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών πίσω από Κουτσούμπα, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου.