Ο Αλέξης Τσίπρας με το γνωστό ύφος που τον διακρίνει, κάτι μεταξύ πολιτικής ειρωνείας και αφελούς αφέλειας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter… θέλει να αναρωτηθεί γιατί το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη είχε πάρει 2,5% πανελλαδικά και 18% στη Ροδόπη: μήπως «θέλω να αναρωτηθώ» γράφει, «είχε συνάψει συμφωνία με τον Ερντογάν η αδελφή του κ. Μητσοτάκη;». Και καταλήγει ότι είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα. Κατ’ αρχήν αντί να… θέλει να αναρωτηθεί καλύτερα να ρωτούσε την ίδια την κυρία Μπακογιάννη αντί να κάνει χρήση του μέσου, όπως ακριβώς το χειρίζονται και το λειτουργούν τα τρολς.

Ο ρόλος ενός προέδρου κόμματος εξουσίας, όπως ισχυρίζεται ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνάδει με αντίστοιχου ύφους και περιεχομένου αναρτήσεις. Επί της ουσίας: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί δια της γνωστής εξίσωσης που θέλει το «μπουζούκι» και τον «αστυνόμο» να είναι «όργανα» να μας πει ότι είναι το ίδιο ένα κόμμα να ψηφίζεται από την μουσουλμανική μειονότητα κι ένας υποψήφιος ενός κόμματος να εκλέγεται υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί την «τουρκική» μειονότητα. Και ακόμα χειρότερα, το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε να μην του ζητάει να ανακαλέσει!

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί με φθηνά κόλπα να αποσείσει την προσωπική ευθύνη για ένα θέμα που θα έπρεπε ο ίδιος ή ο υποψήφιος βουλευτής του στη Ροδόπη να έχει κλείσει την ίδια στιγμή. Ένα θέμα που δεν το ανέδειξε ούτε η κ. Μπακογιάννη, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ΝΔ, αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή! Το γεγονός ότι δεν το έκανε και συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση του δείχνει ότι προσδιορίζεται από τον αυτοπροσδιορισμό του υποψηφίου του.

Και κάτι ακόμα: Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι ως πρόεδρος κόμματος δεν επιτρέπεται να παίζει Stratego με θέματα που άπτονται των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και να προβάλλει ως επιχείρημα το δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης να αυτοπροσδιορίζεται. Διότι στην προκειμένη περίπτωση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΜΚΟ (τουλάχιστον επίσημα), αλλά ούτε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κάθε πολίτης, αφού ενδέχεται να εκλεγεί βουλευτής.

Τούτων δοθέντων ο κ. Τσίπρας αντί να αναρωτιέται ας απαντήσει γιατί αποτελούν «εκβιασμό» όσα είπε η κ. Μπακογιάννη και δεν είναι «βιασμός» της λογικής και της εθνικής γραμμής τα όσα επικαλείται ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί δεν το κάνει και από πάνω ζητάει και τα ρέστα έχει απάντηση: Διότι παίζει εν ου παικτοίς με θέματα που απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Easy Writer