Απλή αναλογική ήταν και… πέρασε. Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2016, όταν ψήφιζε την απλή αναλογική και δήλωνε πως ήταν μια ιστορική ημέρα, μέχρι την παραμονή της 21ης Μαΐου εκθείαζε αυτό το εκλογικό σύστημα. Τώρα δηλώνει πως αν η Βουλή έχει πολλά κόμματα θα είναι… γραφική.

«Μια επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή είναι μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη» δήλωσε την Κυριακή και πέταξε 7 χρόνια… φαγούρας με ένα εκλογικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα σε διπλές κάλπες. Μετέτρεψε το αφήγημά του σε ένα παραμύθι χωρίς… δράκο. Βρήκε όμως έναν… καινούργιο για να τρομάξει –όπως τραγικά λανθασμένα πιστεύει– τους ψηφοφόρους.

Ποιο είναι αυτό; Ότι αν δεν είναι ο ίδιος αρχηγός μιας ισχυρής αντιπολίτευσης τότε στην Ελλάδα θα έρθει να κυβερνήσει ένας… Όρμπαν. Το είπε και το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό που μίλησε και υποστήριξε ότι θα υπάρξει «ορμπανοποίηση».

Εκλιπαρεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν. Και να μην ψηφίσουν άλλα κόμματα αφού κατά τη γνώμη του δεν χρειάζονται στη Βουλή. Ποια κόμματα; Μα αυτά με τα οποία θα έστηνε την… προοδευτική του κυβέρνηση. Αλλά και αυτά που θα μπορούσαν να του δώσουν ψήφο… ανοχής. Ακόμη και αυτά με τα οποία θα έφτιαχνε κυβέρνηση… ειδικού σκοπού.

Τώρα υποστηρίζει «χωρίς αιδώ» ότι αν μπουν και άλλα κόμματα στη Βουλή αυτή θα είναι γραφική. Δηλαδή με την απλή αναλογική σε τις ευελπιστούσε; Μόνο ότι θα έστηνε παγίδα στη ΝΔ για να μην μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Πού είναι τα ωραία λόγια περί δημοκρατικής επιλογής των πολιτών που έλεγε; Πνίγηκαν στο δικό του προσωπικό Βατερλό. Και στην πανωλεθρία των προηγούμενων εκλογών. Τώρα ο… δράκος του παραμυθιού είναι άλλος. Ο συγγραφέας του όμως παραμένει ο ίδιος.