Θέλει ο (αμφιλεγόμενος) ολιγάρχης να κρυφτεί και το μίσος και η εμπάθειά του για την κυβέρνηση δεν τον αφήνουν. Μετά τη σκευωρία του Predator, που αμέτι μου χαμέτι ήθελε –παρά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου– να τη συνδέσει με τη «μισητή» και «κακή», για τα γούστα του, κυβέρνηση, τώρα πιάστηκε από τη Mega fire που χτύπησε την Αττική συνεχίζοντας την «άδολη αντιπολίτευση» προς το Μαξίμου. Η αλήθεια είναι πως ο ολιγάρχης έχει καταβάλει, πολλές φορές, φιλότιμες προσπάθειες για να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση. Απλώς τα πυρά του αφενός ήταν άσφαιρα και αφετέρου πολιτικός παράγοντας της αντιπολίτευσης, που αυθωρεί και παραχρήμα «ασπάστηκε» τις εμμονές του, αποδείχθηκε ότι ήταν σαν το «μουλάρι» τον Αστραχάν, που έλεγε και ο «αλογομούρης» Μπάμπης στην ταινία «Σχολή για σοφερίνες». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα το βάλει κάτω. Εξάλλου ούτε τα λεφτά του λείπουν ούτε τα «εργαλεία» και σίγουρα αυτό που δεν του λείπει είναι το άσβεστο μίσος του για την κυβέρνηση της ΝΔ. Καλά ξεμπερδέματα (για τον ολιγάρχη).

Ερχονται εξελίξεις

Σε νέα φάση αναμένεται να μπουν οι έρευνες και οι διώξεις αναφορικά με τη δολοφονία Λυγγερίδη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι αρχές είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ηθικών αυτουργών.

Αδιαμεσολάβητη στήριξη

Μπορεί το πουλέν του να μην έχει ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας «κοινωφελούς ιδρύματος» δεν σκοπεύει να τον εγκαταλείψει. Τουναντίον. Είναι αποφασισμένος, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, να στηρίξει το «πολιτικό τέκνο του» μέχρι τέλους.

Aλέξανδρος Παπασταθόπουλος