Χωρίς να παραμερίζονται οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης φουλάρει τις μηχανές για την προώθηση των αλλαγών σε οικονομία, υγεία και δικαιοσύνη και βάσει τέλος στα fake news με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να μπολιάσουν την κοινωνία την προεκλογική περίοδο.

Έχοντας επενδύσει στη μαύρη προπαγάνδα και χωρίς ένα συντεταγμένο πρόγραμμα Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να πολώσουν το κλίμα ποντάροντας στην καταστροφολογία. Κυρίως όμως στην αποδόμηση, με fake news, του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τιμήσει την εμπιστοσύνη αυτή και να αποδείξει πως η συνέπεια που χαρακτήρισε τον ίδιο και την κυβέρνησή του την πρώτη τετραετία θα αποτελέσει το κλειδί και της δεύτερης.

Ήδη έχουν μπει μπροστά τα θέματα της οικονομίας. Ειδικά αυτά που αφορούν τους πολίτες με τις αυξήσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί σε μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο, αλλά και για τις μειώσεις σε φόρους και άλλες ελαφρύνσεις που αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών.

Τα νομοθετήματα που προωθούνται αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό και επιβεβαιώνουν ένα δεδομένο που διαμορφώθηκε την τελευταία τετραετία και αποτέλεσε και βασικό συστατικό της συντριπτικής νίκης Μητσοτάκη. Αυτό της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας που θα φέρουν και καλύτερους μισθούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου, της κεντροδεξιάς και της δεξιάς και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να δημιουργήσεις τις συνθήκες που απαιτούνται για τη περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας.

Υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας αποσαφηνίσει τις θέσεις του για την Υγεία έχει δώσει σαφείς εντολές (βλέπε «μπλε φάκελος») για τη μεταρρύθμιση στο χώρο. Μια μεταρρύθμιση που θα φέρει την Υγεία και την παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες στο προσκήνιο.

Η τετραετία αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει από αναβάθμιση των υποδομών και προσλήψεις μέχρι αναμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων.

Δικαιοσύνη

Ο τομέας αυτός είναι και ο σημαντικότερος. Την τετραετία που πέρασε έγιναν σημαντικά βήματα. Ο πρώην υπουργός Κώστας Τσιάρας προώθησε σειρά παρεμβάσεων ώστε να μειωθούν τα προβλήματα και τα… προσκόμματα ως προς την απονομή της δικαιοσύνης.

Η νέα ηγεσία που ανέλαβε πρέπει να τρέξει για να προλάβει την περαιτέρω μείωση των χρόνων απονομής της δικαιοσύνης που συνδέεται ουσιαστικά με την ανάπτυξη της χώρας. Η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται ανοίγει το δρόμο για μπαράζ επενδύσεων αφού ξένοι οίκοι και funds αναμένουν το σήμα για να προχωρήσουν σε κινήσεις, ιδιαίτερα σημαντικές, στην Ελλάδα.

Αυτό όμως για το οποίο ενδιαφέρονται και αναμένουν παράλληλα με την επενδυτική βαθμίδα είναι η μείωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης ώστε να μη μπλέκουν σε έναν κυκεώνα δικαστικών προστριβών που στην Ελλάδα τείνει να μπλοκάρει κάθε επένδυση ή να την καθυστερεί σε σημείο… απογοήτευσης για τους επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγίες έχουν δοθεί και οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως και στο σύνολο των υπουργείων, έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση των απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων πριν κλείσει η νέα Βουλή τον Αύγουστο, κυρίως όμως πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο