Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται σήμερα στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που ξεκίνησε μετά τις εκλογές, προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και να επισημανθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ανά υπουργείο.

Στην είσοδο του υπουργείου τον περίμενε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιείται ήδη συνάντηση. Στην είσοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν επίσης, εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει σαφή την προτεραιότητα που θα έγει η υγεία την τετραετία, με τον ίδιο να δηλώνει πολλές φορές ότι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προσωπικό του στοίχημα. Στο πλαίσιο αυτό, στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα γίνει η ιεράρχηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με 10 χιλιάδες προσλήψεις και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Επίσης ο εκσυγχρονισμός νοσοκομείων και κέντρων υγείας και η δρομολόγηση της δραστικής μείωσης του χρόνου αναμονής για χειρουργεία.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μιας και βρισκόμαστε εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Στο μεταξύ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων την Πέμπτη. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και αναμένεται να περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες. Το Σάββατο 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις στο Μαξίμου με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Παιδείας. Τα προβλήματα των πολιτών είναι στο επίκεντρο της κυβέρνησης και στην κατεύθυνση αυτή θα ανακοινωθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη των ευάλωτων, τα οποία περικλείονται σε τέσσερις άξονες του οικονομικού της προγράμματος: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα.

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σήμερα θα δει τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.