Φαίνεται ότι ο φθηνός λαϊκισμός είναι εμποτισμένος στο αίμα του Στεφάνου Κασσελάκη, ο οποίος ελλείψει πολιτικών θέσεων, είναι διατεθειμένος να αναπαράγει εμμονικά κάθε θεωρία συνωμοσίας για μια χούφτα ψήφους. Και μάλιστα συνωμοσίες που ξεκίνησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πατάνε πάνω σε τραγωδίες. Αυτήν τη φορά επανέφερε ξανά το υποτιθέμενο μπάζωμα στα Τέμπη και σε συνέντευξη του δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προανακριτική για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην απέλπιδα προσπάθεια του να βρίσκεται διαρκώς το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών στην επικαιρότητα για μικροπολιτικούς λόγους δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα προς τον ελληνικό λαό, από τις μειώσεις φόρων για τις οποίες μιλούσε προεκλογικά έως και ψέματα για τα Τέμπη, το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το μπάζωμα και τη μονταζιέρα». Μάλιστα συνέχισε το κρεσέντο του τραμπικού λαϊκισμού λέγοντας ότι Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από ένα τέτοιο έγκλημα που έχουμε παρουσιάσει τέτοια κακουργήματα σχετικά με τον υπουργό του τον αρμόδιο, να λέει ότι το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνει είναι η επικοινωνία; Δηλαδή πόση αλαζονεία μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Πόση έλλειψη ενσυναίσθησης, όταν είναι αφιλτράριστος από τον κ. Γκρίνμπεργκ;.

Η απάντηση στη θεωρία συνωμοσίας


Φυσικά η θεωρία περί μπαζώματος έχει απαντηθεί επαρκώς τόσο από τις αρμόδιες αρχές οσο και από τους συγγενείς των θυμάτων. Συγκεκριμένα Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών, με αναρτήσεις του αποκάλυψε πως πράγματι στα Τέμπη «δεν υπήρχε κανένα μπάζωμα μιας και δεν κουβαλήσανε εκεί χώματα ή αλλα υλικά, αυτή είναι η λέξη μπάζωμα». Παράλληλα παραδέχθηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε κάποιο μπάζωμα, αλλά χρησιμοποίησαν τη λέξη επίτηδες, ώστε να ερευνήσουν άλλα στοιχεία χωρίς τρικλοποδιές, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Επιπλέον τόσο η κυβέρνηση όσο και  οι αρμόδιες αρχές που συμμετείχαν στο συμβάν εκείνες τις τραγικές ώρες, εξήγησαν με επάρκεια ότι λόγω της αστάθειας του εδάφους έπρεπε να ριχτεί χώμα και μάλιστα μόνο από τη μία μεριά των γραμμών, ώστε να μπορέσουν να επιχειρήσουν βαριά οχήματα όπως γερανοί αλλά και να προσεγγίσουν πλήθος οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα. Αυτό ήταν το λεγόμενο μπάζωμα, μια θεωρία συνωμοσίας που ξεκίνησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και φυσικά ερευνά επίσης η δικαιοσύνη, για να μην υπάρχει καμία υπόνοια συγκάλυψης.