Χθες ο τραγικός πατέρας των διδύμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών, Νίκος Πλακιάς, με μια ανάρτησή του διέλυσε ακόμη μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφόρησε στα social media και φυσικά έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Στην ανάρτηση του χθες ο Νίκος Πλακιάς διέψευσε τα σενάρια για το δήθεν χαμένο κοντέινερ, αναφέροντας ότι αυτό είχε ερευνηθεί κανονικά από τις αρχές και ερευνάται ξανά από πραγματογνώμονες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί τίποτα το μεμπτό. Μάλιστα μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προφανώς για να μπερδεύουν και να εξοργίζουν τον κόσμο.

Κάτω από την ανάρτηση αυτή, έσπευσε να σχολιάσει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να αναπαράγει κάθε είδους θεωρία συνωμοσίας για τα Τέμπη, ελπίζοντας σε μικροπολιτικά οφέλη. Άλλωστε το ίδιο χθες έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα προσπαθώντας να αμφισβητήσει τα όσα αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς, αναρωτιέται ποιοι έκαναν τον έλεγχο στο κοντέινερ, μιλώντας για αντιφατικά στοιχεία και συγγενείς που έχουν άλλη άποψη.

Ωστόσο ο Νίκος Πλακιάς τον έβαλε για ακόμη μια φορά στη θέση του. Σύμφωνα με τον τραγικό πατέρα δεν υπάρχει τίποτα το αντιφατικό, διότι το κοντέινερ ελέγχθηκε κανονικά με παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συγγενών δεν υιοθετούν τις θεωρίας συνωμοσίας, εκτός από τρεις συγκεκριμένους. Μάλιστα ο Νίκος Πλακιάς αναφέρει γεμάτο νόημα ότι όλα αυτά είναι fake news που κάνουν ζημιά και καλό είναι επιτέλους να σταματήσουν. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Πλακιάς και άλλοι συγγενείς εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα συστηματικά fake news σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, τα οποία πηγάζουν από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα και τρεις - τέσσερις συγκεκριμένους συγγενείς των θυμάτων. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι από όλην αυτήν την πρωτοφανή εκμετάλλευση ενός τραγικού γεγονότος με fake news και θεωρίες συνωμοσίας, διότι κάποιοι θεωρούν ότι έτσι μπορούν να κερδίσουν λίγους ψήφους παραπάνω.

Ακολουθεί η σχετική στιχομυθία στο Χ: