Μια πολύ περίεργη καταγγελία έκανε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ο Νίκος Πλακιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο στην ομάδα στο Facebook με τίτλο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η οποία αριθμεί σχεδόν 155.000 μέλη, κάποιοι επιτήδειοι ζητούν από τα μέλη... χρήματα και συγκεκριμένα 10 ευρώ για εγγραφή στον σύλλογο στήριξης των συγγενών!

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, δεν ζητούν μόνο χρήματα για εγγραφή στον σύλλογο αλλά και χρήματα για δωρεές. Μάλιστα, ο Νίκος Πλακιάς καταγγέλλει ότι επειδή διαφωνεί με αυτήν την πρακτική, οι διαχειριστές τον έδιωξαν από την ομάδα ενώ καλεί τον κόσμο να φύγει άμεσα από το group καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ομάδα δεν εκπροσωπεί όλους τους συγγενείς, αλλά προφανώς κάποιους συγκεκριμένους που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύλλογο και μάλιστα επί πληρωμή.

Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Χ παρατήρησαν ότι στη συγκεκριμένη σελίδα εμφανίζεται διαχειρίστρια, μεταξύ άλλων, και η Μαρία Καρυστιανού, η οποία κάνει και δημοσιεύσεις. Ωστόσο, ο Νίκος Πλακιάς απαντά ότι δεν γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη σελίδα στο Facebook ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση της κ. Καρυστιανού. Πολλοί συγγενείς των θυμάτων ήδη δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα και το σωματείο ενώ πολλοί χρήστες του Χ αναφέρουν ότι το σωματείο εκπροσωπεί μόνο 3-4 συγγενείς και όχι και τις 57 οικογένειες. Φυσικά το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό είτε διότι πρόκειται για περίπτωση απάτης, είτε διότι κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια τραγωδία και τα θύματά της, όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για οικονομικούς σκοπούς.

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις: