Σειρά διπλωματικών επαφών είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συναντώντας τους ομολόγους του από τη Βραζιλία και την Ερυθραία.
Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα, συζητήθηκαν η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Αθήνας και Μπραζίλιας, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βραζιλίας, καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης της διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τα ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας.
Στο επίκεντρο Ερυθρά Θάλασσα και Κέρας της Αφρικής
Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ακόμη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ερυθραίας Οσμάν Σάλεχ, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και την Ερυθρά Θάλασσα, περιοχή με αυξημένη σημασία για τη διεθνή ασφάλεια και τις θαλάσσιες μεταφορές