Πρόκειται πλέον για καθαρή σκύλευση των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και ακραίας μικροκομματικής εκμετάλλευσης των οικογενειών των θυμάτων. Αυτό που κάνουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τραγωδία ξεπερνά κάθε προηγούμενο ειδικά ως προς τα ψέματα και τις κατηγορίες που απευθύνουν στην κυβέρνηση. Και είναι πλέον σαφές ότι πρόκειται για μια προεκλογική επιχείρηση που περιλαμβάνει στοιχεία γκεμπελισμού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε αραδιάζοντας ψέματα και κουνώντας το δάχτυλο κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά. Έφτασε στο σημείο να μιλά ακόμη και για ανθρώπινα οστά που κατά την προσφιλή του ορολογία «μπαζώθηκαν» προκειμένου να υπάρξει μια δήθεν συγκάλυψη.

Χωρίς να εξηγεί ποια είναι αυτή η συγκάλυψη. Χωρίς να αιτιολογεί τους λόγους για τους οποίους θα έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, απευθύνει κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση και υιοθετεί κάθε θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί. Είναι σαφές ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οργή και τη θλίψη των συγγενών. Και είναι ακόμη πιο σαφές ότι επιδιώκει να μεταφέρει αυτήν την οργή και στους υπόλοιπους πολίτες αναζητώντας μια επανάληψη των κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων στο πλαίσιο της «κινηματικότητας» που φαντασιώνεται.

Στην αρχή θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι δεν κατανοεί τις ακριβώς πράττει. Πλέον αυτό ως άλλοθι δεν ισχύει. Η καύσιμη ύλη που τον κινεί είναι η τοξικότητα και η λάσπη. Δεν διαθέτει οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και επιχειρεί να δικαιολογήσει την τακτική του με τρόπους που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας και της χυδαιότητας.