Να ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι όσα λέγονται ότι γίνονται και όσα υπόσχονται ότι θα γίνουν ενίοτε λέγονται για να μη γίνουν. Συνεπώς, εστιάζοντας στον κατηγορηματικό τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Κασσελάκης δήλωσε ότι αποδέχεται τη «βαριά κληρονομιά» που του παρέδωσε ο απελθών πρόεδρος Τσίπρας, υιοθετεί τα ψέματα και την τοξικότητα του προκατόχου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν συναντηθεί μαζί του στη Βουλή, τη νύχτα της μεγάλης εκλογικής του νίκης έξω τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με εμφατικό τρόπο (τρις) είπε τη φράση: «Δεν θα σας προδώσω ποτέ!».

Ποτέ μη λες ποτέ, όταν μάλιστα υπάρχει το προηγούμενο του Ιούδα που φιλούσε υπέροχα και χαμογελούσε χαριτωμένα, όπως ακριβώς φιλάει και χαμογελάει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτά τα ξέρουν καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας και οι «δειπνοσοφιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να μάθει ο «κληρονόμος» του είναι ότι, αναλαμβάνοντας να τηρήσει με συνέπεια τις παρακαταθήκες του κ. Τσίπρα, υποχρεούσαι να τηρήσει με ευλαβική συνέπεια τις μεθόδους και τις πρακτικές του. Να κάνει ό,τι έκανε κι εκείνος: άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει γρήγορα και έχοντας πλάι του τον Παύλο Πολάκη θα μείνει στο δρόμο που χάραξε ο πραγματικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Έχοντας μάλιστα τους κωδικούς των πυρηνικών κεφαλών, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο –είπαμε άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε– να τις χρησιμοποιήσει στα κεφάλια όσων σηκώσουν κεφάλι. Αλλωστε, η προειδοποίηση του πρώην Α-ΓΕΕΘΑ, του Ευάγγελου Αποστολάκη, δείχνει ότι μπήκε στο πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ.