Σε μία αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Το μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα αποστρατικοποιεί τα νησιά της, επικαλούμενος ως πηγές τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μάλιστα στηρίζουν τον Ερντογάν!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica» και στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» με τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τυγχάνει και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πετυχαίνει το στόχο της στα ελληνοτοτουρκικά, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Στην σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι ακριβώς εννοεί και αν ξεκίνησε η αποστρατικοποίηση των νησιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι δύο δημοσιεύματα από τουρκικά μέσα γράφουν ότι η Ελλάδα άρχισε την αποστρατικοποίηση των νησιών και ότι η χώρα μας δεν ενισχύει πλέον τα νησιά με στρατιωτικά μέσα. Μάλιστα ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν αναφέρεται σε δημοσίευμα της Yenik Safak, η οποία είναι ένα μέσο που στηρίζει ένθερμα το καθεστώς Ερντογάν και έχει καταφερθεί πολλάκις κατά της Ελλάδας με απίστευτες καταγγελίες κι εκείνος απαντά θετικά!

Ερώτηση και στην βουλή με πηγή την Yenik Safak

Στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός προσπάθησε να ενισχύσει τη θέση του λέγοντας ότι η αποστρατικοποίηση φαίνεται διότι η Ελλάδα πήρε από τα νησιά μερικά..τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για να τα στείλει στην Ουκρανία και τα αντικατέστησε με «κάποια άλλα που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες», ενώ εξέφρασε φόβους για τα συστήματα αεράμυνας των ελληνικών νησιών διότι διάβασε διαρροές σε «κάποια μέσα ενημέρωσης» πως δεν θα ανανεωθούν μερικές συμβάσεις. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Δένδια, για το ζήτημα της αποδυνάμωσης της επιχειρησιακής δυνατότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτήν την ερώτηση ανέφερε πάλι ως πηγή για την αποστρατικοποίηση των νησιών δημοσιεύματα του τουρκικού φιλοκυβερνητικού τύπου, εννοώντας προφανώς την Yenik Safak.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα και πλήρη στοιχεία για τα στρατιωτικά και αμυντικά μέσα των νησιών για ευνόητους λόγους και το ίδιο ισχύει και για τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, καθώς θεωρούνται απόρρητες πληροφορίες, κάτι που θα έπρεπε να το γνωρίζει ο πρωήν Υπουργος. Επομένως μία κριτική σε αυτό το κομμάτι και μάλιστα με πηγές από τα.. φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα είναι πολύ εύκολη αλλά και λαϊκίστικη αντιπολίτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση το ΓΕΕΘΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους τις φήμες περί αποστρατικοποίησης των νησιών ενώ πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτό δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση. Άλλωστε η κυβέρνηση υλοποιεί ένα απο τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας.

Το απόσπασμα που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας»: