Ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει την καθεστωτική αντίληψη του κόμματος αυτού και τις παρασκηνιακές μεθόδους με τις οποίες ενεργεί. 

Ουσιαστικά, η πρωτόγνωρη για τα χρονικά κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την αποκάλυψη του «σκοτεινού» αυταρχικού προσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της παρεμβατικής πολιτικής και της χειραγώγησης. 

Η αντίληψη αυτή, κεκαλυμμένη πάντα, άφησε το αποτύπωμά της και τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις παράλογες προτάσεις της «εισβολής» στο Νομισματοκοπείο, έως την αντιδημοκρατική φράση του Παύλου Πολάκη «να βάλουμε κάποιους αντιπάλους μας φυλακή, για να ξαναπάρουμε την εξουσία και εάν είναι αθώοι θα αποφυλακιστούν μετά».

Βγαίνει στην επιφάνεια 

Εκ των έσω, λοιπόν, βγαίνει στην επιφάνεια η καθεστωτική ιδεοληψία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσκείμενη σε καθαρά σταλινικές μεθόδους και ιδιοσυγκρασία, προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τη λαϊκή βάση. 

Προφανώς, τα προαναφερθέντα δεν σημαίνουν και στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη. Άλλωστε και ο ίδιος είναι μέρος (ακόμα) αυτής της παράταξης και έχει δείξει πολλές φορές πως έχει ασπαστεί αυτήν την καθεστωτική αντίληψη, που πλέον γύρισε εναντίον του, με λάσπη, επιθέσεις και απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων πολιτικών του αντιπάλων του.