Μπορεί οι Kasselistas να δίνουν ραντεβού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατραπεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία ο εκλεκτός τους δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, αλλά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια. 

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» αναφέρει η ανακοίνωση η οποία βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους «αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες» που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να γραφτούν άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, «για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους», όπως σημειώνει. Στην ίδια ανάρτηση καλεί τα μέλη των ΟΜ του κόμματος να μη φύγουν, καθώς -όπως επαναλαμβάνει- «το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνέδριο, αυτό θα αποφασίσει για όλα».