Σε εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ψηφίσουν για το επικείμενο συνέδριο, όπου ευελπιστεί σε ανατροπή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μπλοκάρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, καλεί τους «αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες» ο Στέφανος Κασσελάκης. «Εάν είστε αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους», σημειώνει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Χ. Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση, που συνοδεύεται από βίντεο, καλεί τα μέλη των ΟΜ του κόμματος να μη φύγουν, καθώς -όπως επαναλαμβάνει- «το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνέδριο, αυτό θα αποφασίσει για όλα».

Χαρακτηρίζει δε «γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς» την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να απαγορεύσει «στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος», όπως σημειώνει, και καταφέρεται εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του, κάνοντας λόγο για «μια χούφτα ανθρώπων» που είναι «ικανοί για όλα».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Αναλυτικά σημειώνει στην ανάρτησή του:

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.

Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην Ιστορία της Αριστεράς.

Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα.

Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι.

Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους.

Γι' αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους τους μηχανισμούς.

Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.

Σας ζητώ να γίνετε ασπίδα Δημοκρατίας.

Εάν είστε αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.

Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.

Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.

Στο Συνέδριο,

Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται».