Δεν αντεπιτίθεται μόνο η Αυτοκρατορία, όπως τιτλοφορείται ένα από τα επεισόδια του «Πολέμου των Άστρων». Αντεπιτίθεται και η δημοκρατία. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει το Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια ακολουθώντας τις οδηγίες του Βαγγέλη Αντώναρου για πορεία προς τον Λαό.

Ως άλλος Μάο, ο «πάρα πολύ αριστερός» Στέφανος Κασσελάκης κήρυξε… αντεπίθεση στα στελέχη και στους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο Συνέδριο. Ένα Συνέδριο που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει, όπως δεν ξέρει κανείς αν θα γίνουν και οι εκλογές που έχουν καθοριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο νέος… ανένδοτος είναι εδώ. Με μπροστάρη τον Στέφανο Κασσελάκη που αδιαμεσολάβητα πάλι απευθύνεται στον λαό (του) με στόχο να καταλάβει τα (κ)Άστρα της Κουμουνδούρου, δημοκρατικά πάντα, αφού ζητεί –από τον λαό (του)–να γίνει «ασπίδα Δημοκρατίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ως χρονικό ορίζοντα το Συνέδριο. Και δηλώνει ότι «το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το Συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι. Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους. Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους τους μηχανισμούς».

Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους… οπαδούς του να γραφτούν μέλη για να ψηφίσουν για το Συνέδριο. Πού αποσκοπεί; Να διαπιστώσει ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί σε αυτό –πάντα αν γίνει– και αν δεν τον εξυπηρετούν να πράξει αναλόγως…