Η Κέντρικη Επιτροπή με 138 ψήφους υπέρ αποφάσισε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς σύσσωμο το κόμμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνασπίστηκε εναντίον του ενώ η πλευρά του έκπτωτου προέδρου πάνω στον πανικό της έκανε κινήσεις απελπισίας και εντυπωσιασμου. Ήταν τέτοια δε η απελπισία, ώστε να καλέσουν και 12 υποστηρικτές για να φωνάζουν συνθήματα έξω από το ξενοδοχείο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα.

Σύμφωνα με τα στελέχη που ψήφισαν υπέρ, η υποψηφιότητα Κασσελάκη μπλοκαρίστηκε μια και καλή. Αυτό διότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη πριν το συνέδριο, στις 24 Οκτωβρίου. Μάλιστα η πλευρά των 87 υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός Κασσελάκη δεν απαιτούσε απόλυτη πλειοψηφία καθώς αφενός δεν το προβλέπει το καταστατικό, αφετέρου διότι όσοι αποχώρησαν το έκαναν με προτροπή της πλευράς Κασσελάκη. Αυτό που μένει τώρα είναι η επικύρωση της απόφασης από την Πολιτική Γραμματεία, η οποία όμως είναι τυπική διαδικασία, καθώς δεν μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά, ακόμα κι αν ο έκπτωτος πρόεδρος είχε την πλειοψηφία εκεί. Την οποία ωστόσο δεν έχει έτσι κι αλλιώς.

Το Συνέδριο δείχνει η πλευρά Κασσελάκη

Η πλευρά Κασσελάκη, αν και σοκαρισμένη, δείχνει να έχει μια πρώτη γραμμή αντίδρασης. Σύμφωνα με το επιτελείο του έκπτωτου προέδρου, η απόφαση αποκλεισμού του μπορεί να αναιρεθεί από το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου. Ήδη τα γνωστά τοξικά τρολ δίνουν ραντεβού στο Συνέδριο και ζητούν από τις τοπικές οργανώσεις και τους υποστηρικτές Κασσελάκη να βρίσκονται σε εγρήγορση. Φυσικά τα υπόλοιπα στελέχη διαφωνούν με αυτήν την οπτική, αναφέροντας ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη τελείωσε οριστικά καθώς το καταστατικό προβλέπει ότι η Κ.Ε. μπορεί να λάβει μία τέτοια απόφαση. Αυτήν τη φορά ίσως ο έκπτωτος από τις ΗΠΑ να προσφύγει όντως νομικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να δικαιωθεί η δική του άποψη, καθώς πρόκειται για μια απόφαση καταλυτική για το πολιτικό του μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο Κασσελάκη επικρατεί απογοήτευση και σύγχυση για το τι πρόκειται να συμβεί ενώ νέες σκληρές εσωκομματικές μάχες φαίνονται στον ορίζοντα για τον ΣΥΡΙΖΑ.