Σκληρή κριτική εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, σε εκείνους οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια έξω από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα του Σαββάτου. Η κυρία Γεροβασίλη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, είπε ότι η διαδικασία της συζήτησης ήταν κόσμια και πολιτισμένη, ενώ αυτά τα επεισόδια δημιουργήθηκαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Πράγμα απολύτως λογικό, καθώς η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη -πλην της Θεοδώρας Τζάκρη-, δεν πήγε καν να διαπιστευτεί, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνητή μη-απαρτία, ούτως ώστε να ακυρωθεί η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Η κυρία Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα του για τα επεισόδια, λέγοντας ότι αυτά έγιναν «από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και με παρότρυνση, η οποία υπήρχε από τις προηγούμενες ημέρες, επισήμως. Βεβαίως έβγαλε ανακοίνωση ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι δεν ήταν ο ίδιος που το προκαλούσε. Ωστόσο, μέσω των λογαριασμών -που ήταν και επώνυμοι- υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν μια οργανωμένη έφοδος στο χώρο της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής». Τα πράγματα έγιναν όντως έτσι, καθώς ναι μεν υπήρξε κάλεσμα για ένα αντίστοιχο «Καπιτώλιο» του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως βγήκε άμεσα και η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για προβοκάτσια. Τα επεισόδια προκλήθηκαν από μερικές μεσήλικες κυρίες, οι οποίες ήταν σε περίπου ανεξέλεγκτη κατάσταση, όπως είδαν άπαντες από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Παρατράγουδα

Ενδιαφέρον έχει η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη για τους «ταραξίες» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ερωτηθείσα εάν έχει ξαναδεί τα συγκεκριμένα άτομα, είπε ότι «τους έχω ξαναδεί -μερικούς απ' αυτούς- σε ανάλογες συμπεριφορές. Εκτιμώ ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ψηφοφόρους δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αλλά με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε απευθυνθεί και έχουμε δράσει όλα αυτά τα χρόνια, τα παρατράγουδα δεν ήταν ποτέ το peak μας. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου τύπου συμπεριφορές».

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαν τέτοιου τύπου συμπεριφορές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τέτοιες συμπεριφορές, στόχευαν παλαιότερα του «εχθρούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, όταν στοχοποιούσαν -κυρίως την εποχή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ- τον ΓΑΠ, όπου με αναρτήσεις στα ΜΚΔ γνωστοποιούσαν σε ποια ταβέρνα βρισκόταν και καλούσαν σε λιντσάρισμα, ή όπως έγινε τότε με το «γιαούρτωμα» του Θεόδωρου Πάγκαλου, σε μια χασαποταβέρνα στα Καλύβια. Οι συμπεριφορές αυτές ανδρώθηκαν και θέριεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Απλώς, τότε δε στρέφονταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει το «σφάξιμο με το γάντι» της κυρίας Γεροβασίλη, στα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς όπως είπε «είναι πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα και ενδεχομένως, είναι και -ξέρετε, προσπαθώ να το δικαιολογήσω, να το ερμηνεύσω μάλλον- νομίζω ότι είναι κόσμος που αισθάνεται απογοητευμένος, είναι κόσμος ο οποίος αισθάνεται στο περιθώριο, είναι κόσμος ο οποίος προσπαθεί με τον δικό του τρόπο -με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, βεβαίως- να υπάρξει στα γεγονότα. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Μπορώ όμως να κατηγορήσω αυτούς που το οργανώνουν». Πάρα πολλές λέξεις, για να τους καταλογίσει ότι είναι περιθωριακοί και ανύπαρκτοι. Μάλλον, κάτι τέτοιο θα εννοούσε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν έκανε λόγο για το «πουμαρό». 

Με εντολή Κασσελάκη η απόπειρα μη-απαρτίας

Στον Στέφανο Κασσελάκη καταλόγισε την απόπειρα τεχνητής έλλειψης απαρτίας, η κυρία Γεροβασίλη, καθώς όπως είπε «πρόκειται για μια άλλη απαράδεκτη συμπεριφορά, από μέλη της κεντρικής επιτροπής (...) αρνήθηκαν να διαπιστευτούν για να μπουν, προκαλώντας μια τεχνητή μη-συνεδρίαση. Έλλειψη απαρτίας. Το οποίο βεβαίως, δεν το κατάφεραν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ολοκληρώθηκε και πήρε και τις αποφάσεις της». Κληθείσα να σχολιάσει αν η συγκεκριμένη κίνηση έγινε με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Γεροβασίλη είπε πως «όταν είναι εκεί ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη απ' έξω, εσείς τι λέτε να είναι; Και στελέχη όπως η κυρία Τζάκρη, στελέχη τα οποία είναι στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και στη στενή του ομάδα». 

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτά που είδαμε το Σάββατο στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν η καλύτερη εικόνα. Έχουμε δει κεντρικές επιτροπές πάρα πολλές, έχουμε δει εντάσεις, αντεγκλήσεις, τα πάντα, αλλά αυτό πρώτη φορά το αντικρίσαμε».

Όλγα Γεροβασίλη: «Εγώ ήμουν απ' αυτούς που ήταν εντός της αιθούσης και μέσα στη διαδικασία συζήτησης, η οποία -να σας ενημερώσω- ότι ήταν κόσμια και πολιτισμένη. Αυτά τα οποία είδατε, ήταν αυτά που προκλήθηκαν απ' έξω».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Στους διαδρόμους».

Όλγα Γεροβασίλη: «Στους διαδρόμους και απ' έξω απ' το ξενοδοχείο που γινόταν η συνεδρίαση. Από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και με παρότρυνση, η οποία υπήρχε από τις προηγούμενες ημέρες, επισήμως. Βεβαίως έβγαλε ανακοίνωση ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι δεν ήταν ο ίδιος που το προκαλούσε. Ωστόσο, μέσω των λογαριασμών -που ήταν και επώνυμοι- υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν μια οργανωμένη έφοδος στο χώρο της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εσείς τους ξέρετε αυτούς, κυρία Γεροβασίλη; Εννοώ, τους ξέρετε ότι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Τους ξέρετε όλους αυτούς;»

Όλγα Γεροβασίλη: «Τους έχω ξαναδεί -μερικούς απ' αυτούς- σε ανάλογες συμπεριφορές. Εκτιμώ ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ψηφοφόρους δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αλλά με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε απευθυνθεί και έχουμε δράσει όλα αυτά τα χρόνια, τα παρατράγουδα δεν ήταν ποτέ το peak μας. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Είναι πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα και ενδεχομένως, είναι και -ξέρετε, προσπαθώ να το δικαιολογήσω, να το ερμηνεύσω μάλλον- νομίζω ότι είναι κόσμος που αισθάνεται απογοητευμένος, είναι κόσμος ο οποίος αισθάνεται στο περιθώριο, είναι κόσμος ο οποίος προσπαθεί με τον δικό του τρόπο -με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, βεβαίως- να υπάρξει στα γεγονότα. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Μπορώ όμως να κατηγορήσω αυτούς που το οργανώνουν».

Παναγιώτης Στάθης: «Και λέτε ότι είναι απ' την πλευρά Κασσελάκη, με βάση συγκεκριμένες αναρτήσεις, περί μη-απαρτίας και συγκέντρωσης απ' έξω».

Όλγα Γεροβασίλη: «Κοιτάξτε, στο περί μη-απαρτίας, πρόκειται για μια άλλη απαράδεκτη συμπεριφορά, από μέλη της κεντρικής επιτροπής. Φεύγουμε απ' το κοινό που ήταν απ' έξω. Οι οποίοι, ήταν στον χώρο, ήταν έξω. Αρνήθηκαν να διαπιστευτούν για να μπουν, προκαλώντας μια τεχνητή μη-συνεδρίαση. Έλλειψη απαρτίας. Το οποίο βεβαίως, δεν το κατάφεραν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ολοκληρώθηκε και πήρε και τις αποφάσεις της».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Και αυτό με εντολές ήταν δηλαδή;»

Όλγα Γεροβασίλη: «Ε, προφανώς. Όταν είναι εκεί ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη απ' έξω, εσείς τι λέτε να είναι; Και στελέχη όπως η κυρία Τζάκρη, στελέχη τα οποία είναι στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και στη στενή του ομάδα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα