Σφοδρή επίθεση στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψαν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος εξαπέλυσε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία έδωσε ραντεβού στο συνέδριο για τα περαιτέρω. «Μετέτρεψαν ένα από τα κορυφαία συλλογικά όργανα σε ατομικό συνδικαλιστικό όργανο. Όλα αυτά θα τα "σαρώσει" το συνέδριο, άρα άνθρακες ο θησαυρός. Ευτελίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, μας έπιασε στο στόμα του και ο Άδωνις Γεωργιάδης» είπε στον ΑΝΤ1 ρίχνοντας περισσότερο αλάτι στην πληγή. 

«Η Κεντρική Επιτροπή δεν είναι Βατικανό, τα μέλη της δεν είναι καρδινάλιοι και δεν είναι αλάθητοι. Έκαναν μια εισήγηση προς το συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο μας και λαμβάνει τις αποφάσεις. Κάποια στιγμή θα γίνει το συνέδριο. Το μόνο αρμόδιο να ανακηρύξει υποψηφίους, βάσει του καταστατικού μας, είναι το συνέδριο. Η κομματική βάση είναι μαζί μας, όσα μέτρα και να κάνουν, ότι κι αν προσπαθούν να μαγειρέψουν δεν υπάρχει περίπτωση το συνέδριο να επικυρώσει την απόφαση της ΚΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης» συμπλήρωσε. 

Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώτο γύρο γιατί είναι το φαβορί και το ξέρουν. Έχουμε την πλειοψηφία και μάλιστα συντριπτικά στους συνέδρους. Με όλα αυτά που κάνουν πεισμώνουν την βάση και είναι "χρυσοί χορηγοί" μας» και πρόσθεσε: «Αποπειράθηκαν να τον διαγράψουν, η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός των αντιπάλων μας. Θα πάει στο συνέδριο, θα ανακηρυχθεί κανονικά από τους συνέδρους υποψήφιος και θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο, γιατί είναι το φαβορί και αυτό το ξέρουν. Όταν μιλήσει το συνέδριο, θα τα πούμε».

Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχει ψηφιστεί, δεν μπορούν να γίνουν εκλογές αν δεν προηγηθεί συνέδριο και επιτέθηκε ονομαστικά στον Παύλο Πολάκη και στον Νίκο Παππά. «Λυπάμαι που σε αυτό συνέπραξε ο κ. Πολάκης και οι άνθρωποι του, που δεν ήρθε ο ίδιος, αλλά τους έστειλε για να υπάρξει απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό δεν το ξεχνάω» είπε για τον απόντα Σφακιανό, ενώ για τον Νίκο Παππά σχολίασε: «Εγώ την ίδια στάση είχα πάντα, ο Νίκος Παππάς πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε στάση και πλέον δεν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Εγώ μιλάω πάντοτε πολιτικά και ποτέ επί προσωπικού». 

Τέλος, η Θεοδώρα Τζάκρη ξεκαθάρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κάνει άλλο κόμμα και θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.