Την task force του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης που πλέον θα βρίσκεται και ο ίδιος στα κοινοβουλευτικά έδρανα ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και θα κληθεί να μετέχει στις μάχες των αρχηγών. Την ίδια στιγμή τα πρώτα αντιπολιτευτικά βήματά του προβληματίζουν αφού δείχνει να εμμένει σε μια λογική καταστροφολογίας που οι πολίτες αποδοκίμασαν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται πλέον εντός… Βουλής. Και θα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ χωρίς… αντικαταστάτη αφού θα είναι ο ίδιος εκτός από πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να σχεδιάζει την ομάδα κρούσης που θα αναλάβει το βάρος των κοινοβουλευτικών μαχών στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ ως η βασική αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην κυβερνώσα παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό θα φάνει από τις θέσεις που θα καταλάβουν συγκεκριμένα πρόσωπα ως προς τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ και την ανάθεση ρόλων όπως για παράδειγμα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Παράλληλα θα αναθέσει και τους τομείς για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Γιάννης Τσιμάρης, Nάντια Γιαννακοπούλου, Στέφανος Παραστατίδης και Ευαγγελία Λιακούλη θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα.

Η… αντιπολιτευτική τακτική

Αυτό που όμως προς το παρόν προβληματίζει και πολλά στελέχη στο ΠΑΣΟΚ είναι το τι αντιπολίτευση θα ασκήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου –ειδικά της δεύτερης- δεν προκαλούν αισιοδοξία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε να αντιγράφει τον… Αλέξη Τσίπρα και την μαύρη προπαγάνδα της καταστροφολογίας. Μια τακτική που οδήγησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του στα… τάρταρα προκαλώντας συνολικά απώλειες που έφτασαν στο 13,7%.

Δηλαδή Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν, ως αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, έχασαν περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες, εν τούτοις ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αντιγράψει αυτή την τακτική που στο τέλος της ημέρας δεν του προσέφερε το παραμικρό. Δεν κατάφερε δηλαδή να απορροφήσει παρά μόνο το 3,76% των ψήφων που έφυγαν από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα πρώτα δείγματα της μετεκλογικής περιόδου πάντως είναι αρνητικά. Ο τρόπος που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης να σχολιάσει το νέο κυβερνητικό σχήμα θύμισε άλλες εποχές. Κυρίως θύμισε… Αλέξη Τσίπρα, αφού επένδυσε στην καταστροφολογία και τον λαϊκισμό ως προς τα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.