Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή ως 'άτυπος "αρχηγός" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για στήριξη ενός προσώπου από την Αριστερά-προοδευτικό χώρο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προφανώς, η αναφορά αυτή δεν έγινε τυχαία, καθώς ο κ. Παππάς έχει ήδη στο μυαλό του το πρόσωπο από την Αριστερά που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δεδομένου πως οι "εμβληματικές" μορφές του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικριτικοί απέναντι στο κόμμα και τις εξελίξεις, απορρίπτουμε τα ονόματα των Νίκου Κωνσταντόπουλου, Αλέκου Αλαβάνου... ακόμα και του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος συντάχθηκε πλέον με τη Νέα Αριστερά. 

"Υποβολέας" του Αλέξη Τσίπρα

Είναι γνωστό πως πίσω από τις κινήσεις και τις λέξεις του Νίκου Παππά κρύβεται πάντα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η σχέση των δύο ανδρών είναι αλληλένδετη από την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Νίκος Παππάς ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του.

Ο Αλέξης Τσίπρας κινεί λοιπόν τα νήματα και ο Νίκος Παππάς καθορίζει τις εξελίξεις. Με βάση λοιπόν το «Rebranding Tsipras», μία νέα διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πισωγύρισμα, ενώ αντίθετα η διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατίας θα ήταν το βήμα μπροστά, ώστε να αναδειχθεί «αρχηγός» του ελληνικού κράτους. 

Επομένως, ο Νίκος Παππάς πετάει έμμεσα την πρόταση, προκειμένου να στρώσει το έδαφος της επανεμφάνισης Τσίπρα... με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συμπερασματικά: και μετά ήρθαν οι μέλισσες ή αν προτιμάτε και μετά ξύπνησαν. Ακου ο Τσίπρας πρόεδρος της Δημοκρατίας.