Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Παππάς στα «Παραπολιτικά», στην οποία ουσιαστικά αποκάλυψε ότι υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για εκλογική συνεργασία κομμάτων στην αριστερά. Μάλιστα κάλεσε τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις προθέσεις τους για αυτές τις ειλημμένες αποφάσεις. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι προτίθεται να κάνει, για παράδειγμα, κάθε υποψήφιος ή υποψήφια πρόεδρος σε σχέση με τις ειλημμένες αποφάσεις μας, όπως με αυτή να ηγηθούμε μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας. Πρέπει, επίσης, να ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει καθένας ή καθεμία από τους υποψήφιους για να ενώσει το κόμμα. Σε ποιες καταστατικές αρχές θα πρέπει να εδράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τις μάχες από εδώ και πέρα».

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ή επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα σχετικά με αυτές τις αποφάσεις, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όπως το τι ακριβώς εννοεί με την εκλογική συνεργασία και τις ειλημμένες αποφάσεις και εννοείται με ποιους και κυρίως με ποια άλλα κόμματα πάρθηκε μια τέτοια απόφαση. Φυσικά το ερώτημα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί διεκδικητές της ηγεσίας, όπως ο Χάρης Δούκας αλλά και πολλά στελέχη και από τα δύο κόμματα έχουν εκφράσει την ανάγκη για μια συνεργασία ή ακόμα και συνένωση των δύο κομμάτων. Ωστόσο ουδέποτε υπήρξε αναφορά για κάποια επίσημη και ειλημμένη απόφαση, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της κεντροαριστερής πολυκατοικίας. Εκτός αν αυτό που αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς είναι το εγχείρημα που ακούγεται ότι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχεδιάζει, με τη βοήθεια επιχειρηματιών, την επιστροφή του ως επικεφαλής ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αριστερό ΠτΔ

Επιπλέον ο Νίκος Παππάς στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι θα ήθελε έναν αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να βάλει νερό στο κρασί της για το θέμα αυτό. Προφανώς είναι αστείο ο επικεφαλής ενός κόμματος που βρίσκεται στο 8% να θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές εξελίξεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στους θεσμούς δεν υπάρχουν άβατα. Μπορούμε και πρέπει να έχουμε ένα Πρόεδρο από την Αριστερά ή τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει τη δική της υπέρβαση, οι προοδευτικές δυνάμεις να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα».