Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Στον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες που «ενταφίασαν» τις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά, «όχι, δεν ενταφιάσαμε τις εκλογές, αναστήσαμε την δυνατότητά μας, να κάνουμε πάρα πολύ οργανωμένη, εξωστρεφή δράση». Μπορεί εκ πρώτης όψεως, ο χριστιανικός παραλληλισμός, ότι δεν πρόκειται δηλαδή για ενταφιασμό, αλλά για ανάσταση, να φαντάζει αθώος, από πίσω του όμως υφέρπουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί. Και επειδή ο Νίκος Παππάς, είναι ένας από τους πολιτικούς που δεν κάνει εύκολα γλωσσικά ολισθήματα, εύλογα υποθέτει κανείς ότι η άρνησή του ως προς τον «ενταφιασμό» της προεδρικής κούρσας του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύεται ως κάτι το οποίο δεν έχει τεθεί εκτός συζήτησης. Απλώς έχει μετατεθεί πιο μπροστά στον χρονικό ορίζοντα, προφανώς μετά από τις Ευρωεκλογές.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η αναφορά του για τις Ευρωεκλογές, όπου αφήνει εντελώς αναπάντητο το σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι «δεν λήγει η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη τότε», δηλώνοντας την βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλά και δεν θα προκύψουν ζητήματα. Ίσως να μην έχει δει καθόλου τις δημοσκοπήσεις. Πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα, ο κύριος Παππάς έκανε λόγο για «πολιτικά και άλλα κέντρα», τα οποία δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα πόδια του, καθώς και ότι τα ίδια κέντρα, επιθυμούν τον προοδευτικό χώρο, να είναι κατακερματισμένος, ενώ απείλησε ότι θα κατονομάσει αυτά τα κέντρα, εάν χρειαστεί. Ο πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κάνει να καταφεύγει στην... σφοδρή εκνέφωση. Το μοναδικό «κέντρο», κύριε Παππά, το οποίο δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον προοδευτικό χώρο δυνατό, λέγεται η βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Ο μόνος που σας πολεμάει, είναι η δική σας ανικανότητα να αποδεχτείτε ότι οι ιδέες σας είναι αντιδημοφιλείς. Οι ιδέες σας δοκιμάστηκαν και απορρίφθηκαν παταγωδώς και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με την (κέντρο)Αριστερά πανευρωπαϊκά. Εκτός κι αν θεωρείτε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, αμνοερίφια, που υπακούν άκριτα εντολές «σκοτεινών κέντρων». Αν μη τι άλλο, γίνεται ξεκάθαρη η εκτίμηση που έχετε για την Δημοκρατία και για το πώς αυτή εκφράζεται μέσα από τις κάλπες.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Γιώργος Μελιγγώνης: «Είστε ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της περίφημης ενδιάμεσης πρότασης. Ενταφιάσατε τις εκλογές - την προεδρική κούρσα».

Νίκος Παππάς: «Όχι, δεν ενταφιάσαμε τις εκλογές, αναστήσαμε την δυνατότητά μας, να κάνουμε πάρα πολύ οργανωμένη, εξωστρεφή δράση. Είναι κάτι που το περιμένει ο κόσμος, ξέρετε και καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε, εάν υπό το φως της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, των κινητοποιήσεων των αγροτών, πάλι στις Βρυξέλλες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια εικόνα εσωστρέφειας - και μάλιστα σε μια περίοδο, που κανένας δεν θα καταλάβαινε γιατί μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Έχουμε εκλεγμένη ηγεσία, η οποία έχει την εμπιστοσύνη του συνεδρίου -του ανώτατου οργάνου του κόμματος- και βεβαίως, έχουμε και μια πολιτική απόφαση, η οποία μας δεσμεύει όλους, να προχωρήσουμε συλλογικά, συγκροτημένα, μπροστά, υλοποιώντας τις αποφάσεις και προκρίνοντας τις προγραμματικές μας θέσεις».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Είναι ένα ορόσημο οι Ευρωεκλογές; Δε λήγει η θητεία του κυρίου Κασσελάκη τότε».

Νίκος Παππάς: «Μα για όλους μας είναι. Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η συζήτηση. Όταν πηγαίνει ένας λαός στην κάλπη, είναι ένα μείζον πολιτικό γεγονός. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας καθαρός διάδρομος, έχουμε 100 ημέρες μέχρι τις Ευρωεκλογές. Θα πάμε, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν θα προκύψουν ζητήματα. Υπάρχουν κέντρα -πολιτικά, διάφορα και άλλα- τα οποία δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι στα πόδια του, την επομένη των Ευρωεκλογών. Θέλουν μια διάσπαρτη, κατακερματισμένη, απομειωμένη κατάσταση στον προοδευτικό χώρο - και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ξέρουμε, είμαστε έτοιμοι και θα τους κατονομάσουμε κιόλας, άμα χρειαστεί, ξέρετε».