«Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει», με αυτά τα λόγια συνόδεψε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ένα βίντεο που ανήρτησε στο X από τις αεροπορικές επιδρομές που σημειώνονται στη Λωρίδα της Γάζας από πλευράς Ισραήλ. 

Άλλωστε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο κατά της Παλαιστίνης, ύστερα από την άνευ προηγούμενου επίθεση που δέχθηκε η χώρα του από την τελευταία το Σάββατο. Επίσης, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού του γραφείου και χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες, μιλώντας σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων δήλωσε πως η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες», είπε χαρακτηριστικά. 

Υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και ζήτησε: «Να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το Walla News, είχε ενημερώσει τηλεφωνικά χθες, Κυριακή, τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Η ανάρτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου 

Ακολουθεί το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο X με τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Παλαιστίνης στο X. «Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει», σημειώνει στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεό του.