Μετά το βίντεο που είχε αναρτήσει νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, συνοδευόμενο και από την πρόταση «ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε διάγγελμα, με το οποίο ενημέρωσε πως «τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν». 

Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ, ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για συνέχιση των αντιποίνων και την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα: «Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή».

«Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» πρόσθεσε. «Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει», τόνισε, ανακοινώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι τα χτυπήματα κατά της Χαμάς θα συνεχιστούν. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τη Δύση και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του αυτή τη στιγμή: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό». Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου χθες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκανε γνωστό πως θα ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. 

Στο τέλος, κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία». 

«Να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή» 

Να σημειωθεί ότι, επίσης, νωρίτερα σήμερα, ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού του γραφείου και χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες, μιλώντας σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων δήλωσε πως η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και ζήτησε: «Να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».