Ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και σε «όλους τους πολιτικούς διαλόγους» είναι η Χαμάς, όπως δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, όταν σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Al Jazeera ρωτήθηκε αν είναι πρόθυμη να συζητήσει για την πιθανότητα της εκεχειρίας η ισλαμιστική παλαιστινιακή ομάδα με το Ισραήλ, στο οποίο έχει εξαπολύσει μία φονική επίθεση από το Σάββατο.

Μάλιστα, ανέφερε, ακόμα, πως η οργάνωση της Χαμάς έχει πετύχει τους στόχους της. Βέβαια, να σημειωθεί πως οι επιθέσεις της Χαμάς συνεχίζονται και ήδη έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς στα εδάφη του Ισραήλ, σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ σφαγή διαπράχθηκε μέχρι και σε ένα μουσικό φεστιβάλ. 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ σε μήνυμά του τη Δευτέρα τόνισε πως ποτέ από το Ολοκαύτωμα μέχρι σήμερα δεν έχουν πεθάνει τόσοι Εβραίοι μέσα σε μία μέρα. «Και από το Ολοκαύτωμα, δεν έχουμε δει σκηνές με Εβραίες γυναίκες και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες - ακόμη και επιζώντες του Ολοκαυτώματος - να στοιβάζονται σε φορτηγά και να μεταφέρονται σε αιχμαλωσία», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Παράλληλα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες ως απάντηση σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση. 

«Καμία διαπραγμάτευση» με το Ισραήλ, αντιτείνει στέλεχος της Χαμάς

Σε αντίθεση με τον ανώτερο αξιωματούχο, επίσης, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στέλεχος της Χαμάς από τη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «καμία διαπραγμάτευση» με το Ισραήλ δεν είναι εφικτή προς το παρόν, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται. 

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση από τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.