Ολα δείχνουν ότι την Κυριακή η ΝΔ θα καταγράψει ξεκάθαρη νίκη καθώς οι πολίτες θέλουν κανονικότητα στη ζωή τους και μια κυβέρνηση που να επιλύει τα προβλήματά τους. Το είπαν με τη ψήφο τους τον Μάιο και όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις θα το επαναλάβουν και την Κυριακή που μας έρχεται.

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές κι όλα δείχνουν –όπως και στις προηγούμενες– ότι η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά και θα έχει και καθαρή αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις, η ΝΔ γράφει στο κοντέρ 42 plus, ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 20%, το ΠΑΣΟΚ πάνω-κάτω στα ποσοστά του Μαΐου, το ΚΚΕ τσιμπάει λίγο, το κόμμα της Ζωής μπαίνει στη Βουλή, ο Βελόπουλος μπαίνει-δεν μπαίνει κι από κει και κάτω το... αντισυστημικό, ακροδεξιό και ψεκασμένο χάος.

Ουδεμία έκπληξη θα παρατηρήσει κανείς για τη δυναμική της ΝΔ. Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα, συνέχεια, κανονικότητα στη ζωή τους και μια κυβέρνηση να επιλύει τα προβλήματά τους. Το είπαν με τη ψήφο τους τον Μάιο και όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις θα το επαναλάβουν και την Κυριακή που μας έρχεται. Και μιας και μιλάμε για κανονικότητα, πρέπει να ξαναθυμηθούμε ότι τέτοιες μέρες το 2015 η χώρα ζούσε δραματικές στιγμές. Χάρη στις… άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα βρέθηκε για κάποιο διάστημα με το 1 1/2 πόδι εκτός ευρωζώνης και χρειάστηκε η στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Μας… έμεινε βέβαια το τρίτο και πιο βάρβαρο Μνημόνιο που φόρτωσε στις πλάτες του λαού η κυβέρνηση της «Πρώτη φορά Αριστερά», αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν θέλουν να θυμούνται οι μουστερήδες της Κουμουνδούρου. Ο λαός πάλι δεν ξέχασε και δεν ξεχνά.

Ο κύκλος της μαυρίλας

Σε λίγα 24ωρα από τώρα θα γνωρίζουμε αν ο λαός με την ψήφο του και την ισχυρή εντολή στον Μητσοτάκη θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τον κύκλο του αχαλίνωτου λαϊκισμού, της μαυρίλας και της τοξικότητας που θέλησε να επιβάλει ως «κανονικότητα» ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Ολα τα στοιχεία που υπάρχουν στο πολιτικό τραπέζι μαρτυρούν ότι αυτό είναι μοιραίο και αναπόφευκτο, για τον ΣΥΡΙΖΑ, να επισυμβεί. Κι αυτό, να μας επιτραπεί να προσθέσουμε, θα είναι καλό αφενός για τη Δημοκρατία μας και αφετέρου για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα πρέπει οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου να συζητήσουν, επιτέλους, με τους εαυτό τους τι κόμμα θέλουν: δημοκρατικό, θεσμικό και ευρωπαϊκό ή κόμμα του περιθωρίου, των μπαχαλάκηδων, των ακραίων και των τοξικών συνιστωσών; Απλά μαθηματικά.