Την εκτίμηση ότι θα είναι «πολύ» για τον Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα που διαφαίνεται στις επικείμενες εκλογές διατύπωσε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στο Action24.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «για τον κ. Τσίπρα θα είναι η έκτη ήττα που θα έχει δεχθεί, οι δύο τελευταίες ήταν και στρατηγικές. Ο μακαρίτης ο Αβέρωφ έχασε μια ευρωεκλογή και παραιτήθηκε, ο Μιλτιάδης Έβερτ το ίδιο. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ να χάσεις έξι φορές και να παραμείνεις στη θέση σου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανέβει ελαφρώς ώστε να δικαιολογήσει την παραμονή του (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας)». Τόνισε δε σε σχέση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές ότι «πρώτη φορά έχω δει κόμματα να κάνουν τόσα λάθη στρατηγικής και πολιτικής. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον ψηφοφόρο». «Αυτό που δεν συγχωρεί ο ψηφοφόρος είναι η αλαζονεία, τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά η αλαζονεία όχι», πρόσθεσε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει 160 έδρες στις εκλογές της Κυριακής «ανεξάρτητα από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή» εξηγώντας ότι «θα γράψει το 4 μπροστά στο ποσοστό της και θα το ανεβάσει, το λεγόμενο "πριμ του νικητή"».