Άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και μείωση αυτών του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Ανδρέας Δρυμιώτης ο οποίος μιλώντας στο euronews αναλύει και τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υπέστη εκλογική συντριβή. «Τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που έχασε το 2019 και από τότε δεν άλλαξε τίποτα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο εκλογικός αναλυτής που έχει συνδέσει τ΄ όνομά του με τις εκλογές στην Ελλάδα δηλώνει ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές κυρίως στο αφήγημά του. Ένα αφήγημα που αξίζει να σημειωθεί επικεντρώθηκε στην καταστροφολογία εμφανίζοντας τον Αλεξη Τσίπρα να διεκδικεί την αρνητική ψήφο την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους για την επόμενη ημέρα.

Όπως εξηγεί «η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης είχαν ένα αφήγημα που έλεγε ψηφίστε με να συνεχίσω το πρόγραμμά μου με όλα τα λάθη που έχω κάνει. Οι άλλοι δύο τι έλεγαν; Ψηφίστε μας να φύγει ο Μητσοτάκης κι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γίνει. Και μετά; Δηλαδή ο κόσμος δεν θέλει άρνηση. Θέλει θέση. Η άρνηση σημαίνει αβεβαιότητα».

Τέσσερα χρόνια ίδιος...

«Τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που έχασε το 2019 και από τότε δεν άλλαξε τίποτα. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια, υπάρχουν οι τοξικοί, όπως ο Πολάκης. Ούτε αυτούς δεν μπόρεσε να διώξει για να προβάλει ένα καινούργιο αφήγημα», αναφέρει και μιλά και για την απλή αναλογική.

Όπως σημειώνει ο κόσμος δεν καταψήφισε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την απλή αναλογική, «την ταλαιπωρία της απλής αναλογικής». Μάλιστα τονίζει ότι η απλή αναλογική λειτούργησε αρνητικά για τον εισηγήτή της, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μετά την ήττα, την αποκήρυξε. «Αυτό είναι άλλο τρελό. Την ψήφισε σαν στρατηγικό πλεονέκτημα και τώρα την αποκηρύσσει. Αυτά δεν αρέσουν στον κόσμο», επισημαίνει.