Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει λύσεις για όλους και για όλα. Και μάλιστα από την επομένη που θα γίνει πρωθυπουργός. Μόνο για τους εργαζόμενους στην «Αυγή» δεν έχει λύση. Δεν μπορεί, όπως λέει, να βρει λύση ώστε να μη χάσουν τις δουλειές τους, κυρίως να μη χάσουν τα δεδουλευμένα μηνών καθώς και το επίδομα αδείας.

Ναι. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξεχάσει, όπως είπε, τους εποχικούς πυροσβέστες, τους οποίους επισκέφθηκε την Πέμπτη, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, στο πλαίσιο της περιοδείας που έκανε η νέα παράσταση που έχει ανεβάσει με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά. Θα τους θυμάται, όπως είπε, και τον χειμώνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, χωρίς φυσικά να πει το πώς.

Όπως θα ικανοποιήσει και τα αιτήματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Όπως θα λύσει και τα προβλήματα των εργαζομένων στην εστίαση, όπως και αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό, των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Εκεί που κολλάει είναι στους εργαζόμενους στην «Αυγή». Εκεί έχει ένα θέμα. Αδυνατεί να βρει λύση, παρότι πετυχημένος επιχειρηματίας και εφοπλιστής-αστακοκαραβοκύρης, αλλά και τραπεζίτης και ποιος ξέρει τι άλλο. Εκεί ζητάει από τους εργαζόμενους να βρουν λύση. Παραπέμπει δε στη διεύθυνση των μέσων αν και το κόμμα είναι ο κύριος μέτοχος. Εκεί η λύση που βρήκε είναι η χρηματοδότηση με το 45% της κρατικής χρηματοδότησης και όποιος μείνει, αν μείνει.

Εκτός αν περιμένει να γίνει πρωθυπουργός, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ν΄ αυξηθεί η χρηματοδότηση και ίσως και η διαφήμιση, όπως είχε συμβεί την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, και έτσι να λυθεί το πρόβλημα. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση μάλλον δεν υπάρχει μέλλον. Και μάλλον οι  εργαζόμενοι θα πάνε… κουβά. Κομματικό κουβά.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι κακεντρεχείς που υποστηρίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να εξαφανίσει κάθε τι που θεωρεί πως συνδέεται με τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί και να μην είναι τόσο λάθος αυτή η θέση. Δεν είναι κρυφό πως οσονούπω θα δούμε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να κάνει σύντομα μια κίνηση άμεσα συνδεδεμένη με την επόμενη ημέρα του κόμματος. Άσε που περιμένει στη γωνία και ο Παύλος Πολάκης…