Χθες, μια ημέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA και τους Big 4. Συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσαν προτάσεις και σε γενικές γραμμές ήταν σοβαρές οι επαφές αυτές για να επαναλειτουργήσει σε νέες βάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο και –το κυριότερο– να μη θρηνήσουμε θύματα άλλη φορά. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου τις αποφάσεις της κυβέρνησής του, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η βία και ανακοινώθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σε όλα αυτά όμως λείπει κάτι: οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο ένα μεγάλο γεγονός της χώρας είναι απών και δεν έχει καμία αξιόπιστη και σοβαρή πρόταση για τον χουλιγκανισμό και τη βία στα γήπεδα. Θα μου πείτε πού είναι το περίεργο; Γιατί είχε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρές προτάσεις στα μεγάλα θέματα της χώρας; Όχι βέβαια. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ουδέποτε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μεταρρυθμιστικές προτάσεις για ένα μεγάλο θέμα ή πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία. 

Δυστυχώς αυτή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας: άσχετη, απροετοίμαστη, αδιάβαστη και ποτέ θετική στο να προσφέρει τις υπηρεσίες με τις προτάσεις που θα βοηθήσουν τη χώρα και τους πολίτες. Δυστυχώς όμως αυτό επιδρά συνολικά στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία γενικότερα. Γιατί, όπως έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράφω συνέχεια, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση χρειάζεται έναν σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ για να τη βοηθήσει με την κριτική και τις προτάσεις του.

Όχι όμως αυτό το χάλι που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Είναι ντροπή όχι μόνο για τους ίδιους τους ΣΥΡΙΖΑίους αλλά συνολικά για τη χώρα ένα τόσο ανεπαρκές κόμμα να βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην έχει προτάσεις σχεδόν για τίποτα σε αυτόν τον τόπο.

Μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας ελπίσουμε ότι μετά τις επόμενες κάλπες θα επιστρέψει σε μονοψήφια ποσοστά για να γλιτώσουμε και εμείς και η χώρα συνολικά...