Αναφαίρετο χαρακτήρισε το δικαίωμα στην απεργία ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν νόμοι. Συγκεκριμένα και με αφορμή το γεγονός ότι τη σχετική απόφαση για απεργία στο μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία, υπογράμμισε πως «οι εποχές που το κράτους θα κοιτάει με απάθεια κάποιους που νομίζουν ότι μπορούν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες έχουν περάσει».

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε αρχικά, σε σχέση με τις σημερινές κινητοποιήσεις, πως έχουμε μία απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα για ένα νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάποιοι απεργούν γιατί με το εργασιακό νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται η μαύρη εργασία, γιατί νομοθετείται να μην εμποδίζει κανείς τον εργαζόμενο να δουλέψει. «Το κράτος σέβεται το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε απεργίες που θεωρούσε ότι δεν ήταν νόμιμες ή ήταν καταχρηστικές», πρόσθεσε. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που κρίθηκαν νόμιμες ή όχι και έκανε ξεχωριστή αναφορά στους εργαζόμενους στο Μετρό. «Η Δικαιοσύνη καλείται να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Επανέλαβε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων ενώ κινείται στην κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης της ανεργίας».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για την εργασία την Κυριακή ή τις υπερωρίες. Για τις συμβάσεις κατά παραγγελία είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπως οι εταιρείες catering,  που δεν ξέρουν τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχολήσουν και κατέφευγαν στην μαύρη εργασία. Σε αυτές τις συμβάσεις θωρακίζεται πλήρως ο εργαζόμενος, τόνισε. Για τη δυνατότητα που έχει κάποιος να δουλέψει σε δεύτερο εργοδότη δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί είναι κατά των εργαζομένων. «Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα σε κάποιον που θέλει να δουλέψει να το κάνει. Εμείς δεν κατηγορούμε κανένα να απεργεί αρκεί να τηρούνται όσα προβλέπονται από το νόμο. Προφανώς δεν υπάρχει καμία κόντρα αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας να προσφεύγει στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.