Στις τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κυβιστήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο περιβόητο σκανδιναβικό μοντέλο λέγοντας ότι η πρόταση Ανδρουλάκη μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό σταυρόλεξο. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του μιλώντας για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον Σωκράτη Φάμελλο και είπε ότι αυτές δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόθεν έσχες του αρχηγού του. «Καλά ξεμπερδέματα» ευχήθηκε. Μίλησε επίσης για το κράτος δικαίου μιλώντας για τις δηλώσεις περί «παραϋπουργείου Δικαιοσύνης» και αναφέρθηκε στην «πολιτική απόφαση που ήξερε ο Τσίπρας» για την οποία μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τη σκευωρία της Novartis.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι κανένας φοιτητής δεν στερείται το δικαίωμα στη γνώση και δήλωσε υπερήφανος για την ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία έβαλε τέλος σε ένα σύστημα στο οποίο χιλιάδες νέοι περνούσαν σε τμήματα στα οποία καταδικάζονταν σε πολύχρονη φοίτηση χωρίς αποτέλεσμα. «Η βασική διαχωριστική γραμμή είναι να προσφέρεις δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα σε κάποια παιδιά να αποκτήσουν πτυχίο καταβάλλοντας ένα τίμημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο είναι 20.000 και όχι 4.000 όπως ισχυρίστηκε ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Αναφέρθηκε επίσης στο οργίλο ύφος του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι προφανώς γίνονται επενδύσεις από τα κολλέγια και ότι δεν υπήρξε καμία έκπληξη και κανένας αιφνιδιασμός καθώς τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Στη συνέχεια απαρίθμησε τις πιρουέτες και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. «Με το να είστε τόσο οργισμένος περνάτε στο Σώμα ότι τα νομοσχέδια σας δεν είναι τόσο στέρεα» είπε. Τον ρώτησε επίσης αν δεσμεύεται ότι θα συμφωνήσει με την αναθεώρηση του άρθρου 16 η οποία είναι και αυτή στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ειρωνικά ότι οι προτάσεις του είναι στέρεες και καλά επεξεργασμένες. «Το πρόγραμμα σας είναι πολύ απλό. Όλα επί δύο. Γιατί δεν το κάνετε επί τρία, επί τέσσερα να ανέβουν και λίγο τα ποσοστά σας; Αυτό το επί δύο μου φαίνεται λίγο τσουρούτικο» είπε.

Δείτε τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.