Με αυτό το σκωπτικό σχόλιο αναφέρθηκε στον Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, καταδεικνύοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έφερε και κάποια ουσιαστική αλλαγή, τουλάχιστον ως προς τη σοβαρότητα. Καυτιρίασε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θεώρησε σωστό χρόνο, το να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο πανεπιστήμιο, την ώρα που ο Σωκράτης Φάμελλος ήταν στο βήμα της Βουλής, κι ενώ η ομιλία του δεν είχε απολύτως κανένα στοιχείο, σε κανένα απολύτως σημείο, από τις συγκεκριμένες προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι προτάσεις που δημοσιοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πανεπιστήμια, έχουν την συνταγή της επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα: πλειοδοσία -τουλάχιστον- επί δυο στα πάντα και προφανώς ακοστολόγητα. Είναι σαφές ότι οι προτάσεις που αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, κοστίζουν σαφώς παραπάνω από τα 225 εκατομμύρια ευρώ, οπότε αφού συνεχίζει με την «άχαστη» μεθοδολογία του Αλέξη Τσίπρα «τα πάντα επί δυο», γιατί δεν το πήγε «επί πέντε»; Στα λόγια τα πάντα είναι τσάμπα, σύντροφε Στέφανε! Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, μην είσαι «τσουρούτης». Δώσε σανό στον λαό, με τη σέσουλα!

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Επανέρχομαι στον κύριο Φάμελλο γιατί το είχα ξεχάσει. Την ώρα που μιλούσατε εσείς για το νομοσχέδιο, ο αρχηγός σας έκανε μια ανάρτηση. Αναφέρθηκε σε μια σειρά "οι δικές μας προτάσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο". Αφήνω στην άκρη το γεγονός, ότι είναι λίγο παράξενο ο αρχηγός σας να κάνει μια ανάρτηση την ώρα που μιλάει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδος, την οποία προφανώς δε γνωρίζετε γιατί δεν κάνατε ούτε μια αναφορά στην ομιλία σας, στην ανάρτηση του προέδρου σας. Αλλά αυτό είναι δικό σας εσωτερικό ζήτημα. Αλλά τι λέει; Γιατί είναι μελετημένες, είναι στέρεες, είναι καλά επεξεργασμένες προτάσεις:

-Διπλασιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να φτάσουμε στον μέσο όρο - αναλογία καθηγητών

-Διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια, για την έρευνα

-Πρόγραμμα "Εστία παντού, ανέγερση φοιτητικών εστιών, με χρηματοδότηση από έσοδα του δημοσίου", λέει ο ποιητής, "από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης"

-Έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη, για το φορολογητέο εισόδημα

Και μετά πετάει από κάτω ένα -που δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεται μόνο στην κατηγορία 4, ή σε όλα-, δημοσιονομικό κόστος, 225 εκατομμύρια. Τώρα, τι θέλετε να σας πω; Το πρόγραμμά σας είναι πολύ απλό: "επί δυο". Ό,τι δίνουμε, επί δυο. Γιατί όχι επί τρία, επί τέσσερα, επί πέντε; Γιατί είστε τόσο τσιγκούνηδες; Καν' τε το λίγο πιο γαλαντόμο, μήπως τσιμπήσουν λίγο και τα ποσοστά σας, γιατί αυτό το "επί δυο" μου φάνικε λίγο -μεταξύ μας- μου φάνηκε λίγο "τσουρούτικο"».

Δείτε το βίντεο