Ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ακκίζεται σε ρυθμούς ΑΔΑΕ και αμερικανικού αστείου. Την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Ιράν απειλεί το Ισραήλ, η Κίνα ορέγεται τη Ταϊβάν, ενώ η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι παρούσα... Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ επισείει τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου, οι χώρες της Βαλτικής προετοιμάζονται σοβαρά γι’ αυτό το ενδεχόμενο και στις ΗΠΑ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία τους και για το μέλλον της Ευρώπης.

Σ’ αυτό το εκρηκτικό κλίμα, σε 60 ημέρες και ενώ οι άνεμοι του πολέμου εντείνονται και ο λαϊκισμός συναντάει την Ακροδεξιά, οι Ευρωπαίοι καλούνται να ψηφίσουν με γνώμονα την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Οι Ελληνες κατά πλειοψηφία έχουν επίγνωση τι έρχεται και ποιο κόμμα έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη βούληση να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα παράλληλα με την ευημερία, ώστε να πράξουν αναλόγως.

Προφανώς η διαμαρτυρία ως έκφραση πολιτικής είναι θεμιτή, δεν απαντάει όμως ο lifestyle ακτιβισμός, ακόμη και στη σοσιαλιστική version του, στο κρίσιμο ζητούμενο των ευρωεκλογών. Εν προκειμένω, μεταξύ ακτιβιστών με άποψη και πολιτικού με πρόταση: Κυριάκος Μητσοτάκης!