Όλα είναι έτοιμα και όλοι προετοιμάζονται για το αστρονομικό γεγονός της χρονιάς: την αυριανή (Δευτέρα 8 Απριλίου) ολική έκλειψη Ηλίου που συμπίπτει με την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ. Δύο συγκλονιστικά γεγονότα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή θα είναι η τελευταία έκλειψη μέχρι το 2044 ορατή στις ΗΠΑ και ίσως η απαρχή του φαινομένου μιας αντίστοιχης για τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ, μια και επί του παρόντος η έκλειψη σε ό,τι το αφορά είναι μερική. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των ολικών εκλείψεων είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν τα προστατευτικά γυαλιά τη στιγμή της ολότητας, όταν η Σελήνη καλύψει πλήρως τον Ήλιο. Στην περίπτωση του φαινομένου όπως θα το βλέπουμε στην Ελλάδα δεν χρειάζονται τα προστατευτικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνο οι ΑΔΑΕις δεν βλέπουν (παρά το σκότος) πού το πάει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Συνεπώς με ή χωρίς γυαλιά η απόφαση του ΣτΕ όχι μόνο δεν δικαιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτός θέλει να φαίνεται για προφανείς λόγους, αλλά στην ουσία εκθέτει τις προθέσεις του, μια και αυτό που μπορούσε να κάνει τότε, δηλαδή να ενημερωθεί αρμοδίως, το κάνει τώρα όχι γιατί δεν μπορούσε τότε, αλλά γιατί τώρα ελπίζει ότι θα πάει στις ευρωεκλογές να παίξει τον ίδιο ρόλο που έπαιξε στις εθνικές εκλογές: το θύμα! 

Για όσους δεν κατάλαβαν, εμείς θέλουμε περισσότερο από τον Νίκο Ανδρουλάκη να μάθουμε ΓΙΑΤΙ παρακολουθείτο ΝΟΜΙΜΑ η τηλεφωνική συσκευή του, ΠΟΙΟΙ το ζήτησαν από την ΕΥΠ, αλλά και πώς αξιολόγησαν τα στοιχεία οι εισαγγελείς για να βάλουν την υπογραφή τους στην εντολή παρακολούθησης του τότε (ας μην το ξεχνάμε αυτό) ευρωβουλευτή. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μέρος μιας θεατρικής παράστασης που ανέβηκε από τους ίδιους πρωταγωνιστές στις εθνικές εκλογές, κατέβηκε γιατί οι εισπράξεις δεν απέφεραν στο κομματικό ταμείο τα προσδοκόμενα κέρδη παρά μόνο ζημιές, και τώρα επιστρέφει με την προσθήκη μιας επιπλέον πράξης: «Δικαίωση». 

Στο διά ταύτα: Στην Ελλάδα το αστρονομικό γεγονός της χρονιάς δεν θα είναι ορατό. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία και μάλιστα διά γυμνού οφθαλμού να παρακολουθήσουμε το λεγόμενο shadow strips λίγο πριν και μετά την ολική έκλειψη Ηλίου του ΠΑΣΟΚ.