Τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο θα επισκεφτεί τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενημερωθεί για το υλικό που έχει συλλεγεί λόγω της επιβολής σε βάρος του του μέτρου άρσης του απόρρητου των επικοινωνιών. 

Ο κ. Ανδρουλάκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από δική του προσφυγή έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Τσιάρα που καθορίζει το πλαίσιο για την ενημέρωση όλων όσων παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης του απάντησε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θεωρεί τον νόμο του Κώστα Τσιάρα αντισυνταγματικό. Αντιθέτως, στο πνεύμα της αποφάσεως καταγράφεται ότι ήταν πράγματι ένα θετικό βήμα μπροστά. Θεωρεί αντισυνταγματική προηγούμενη διάταξη η οποία είχε καταργηθεί εν τω μεταξύ, από τον νόμο του κ. Τσιάρα». 

Επίσης, κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι η αίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ. Όπως επισήμαναν, η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο. Πρόσθεσαν επίσης ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε το 2022, όπως είχαμε δεσμευθεί μετά τα γεγονότα. Για τη νεώτερη ρύθμιση το ΣτΕ αναφέρει μάλιστα ότι συνιστά ένα «σύστημα με εσωτερική συνοχή», άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του.