Μια χαλαρή συζήτηση με τους συντελεστές της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, στην οποία απάντησε σε ερωτήσεις για τον αθλητισμό, τα social media και τις καλοκαιρινές διακοπές είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την οικογενειακή προεκλογική παράδοση της πρόβλεψης των αποτελεσμάτων λέγοντας πως συνήθως πέφτει μέσα. «Κάνω πάντα πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά μόνο με την οικογένεια μου. Μαζευόμαστε το Σάββατο το μεσημέρι και γράφουμε τις προβλέψεις μας. Κανείς δεν την μαθαίνει, αλλά συνήθως εγώ είμαι αυτός που πέφτει μέσα» είπε. 

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ο αριθμός των βουλευτών θα εξαρτηθεί από το πόσα μικρά κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή. Ο στόχος μας πάντως είναι να πιάσουμε και γιατί όχι να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αισθάνεται εξίσου άνετα και στις πολιτικές εκπομπές και στις εκπομπές lifestyle, και είπε ότι έχει γούρια τα οποία δεν αποκάλυψε και συζητώντας για τον αθλητισμό και τις επιτυχημένες προβλέψεις που έχει κάνει είπε ότι θα κάνει πρόβλεψη και για το Euro 2024 όταν ξεκινήσει και δει τους πρώτους αγώνες. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ελπίζει να βρει λίγες ημέρες ξεκούρασης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Για λόγους ευνόητους δυσκολευόμαστε να κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι» είπε και πρόσθεσε πως όταν θα ξεκουραστεί θα βρίσκεται μεταξύ Τήνου και Κρήτης. 

Ρωτήθηκε επίσης ποιο άθλημα θα ήθελε να κάνει αν δεν ήταν πολιτικός, με αφορμή την επίσκεψη του στο ΟΑΚΑ και τη συνομιλία του με τον Εμμανουήλ Καραλή και απάντησε «σίγουρα όχι το άλμα επί κοντώ, γιατί αντιλήφθηκα πόσο δύσκολο ειναι». «Πιστεύω στον αθλητισμό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναπλασης στο ΟΑΚΑ, το ίδιο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολη την χωρα. Τα νεα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός θα τους δώσει πολλές χαρές στην ζωή τους. Καλά τα κινητά και τα social media, αλλά...». 

Σχετικά με τα βίντεο του στο TikTok και τα σχόλια πολλών ότι εκεί βλέπουν έναν «άλλον Μητσοτάκη», ο πρωθυπουργός απάντησε «ο ίδιος είμαι», ενώ αποκάλυψε έχει ένα βίντεο για τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του που θα ανέβει στο TikTok μετά τις εκλογές.