Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι εκπληκτικά θετική, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Climate in the center of Economy». 

«Η Ελλάδα ήδη ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια ποιότητα που προκαλεί το ενδιαφέρο των επενδυτών, οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση». 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το κενό των επενδύσεων που δεν έγιναν την περίοδο της κρίσης. «Το εδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας» υπογράμμισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια. «Η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες» υπενθύμισε. 

Για την κοινή πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό» ενώ για τις τράπεζες είπε ότι «πρέπει να γίνουν πιο ανταποδοτικές αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αναλάβουν περισσότερα ρίσκα».