Με το ξεκάθαρο μήνυμα της συνέχισης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης κόντρα στην ανέξοδο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, συνεχίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις περιοδείες του στην Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σήμερα θα επισκεφτεί το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο Ηλείας, όπου αναμένεται να προειδοποιήσει εκ νέου για τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης αποχής από την κάλπη, υπογραμμίζοντας πως οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία και αυτές αφορούν και την πατρίδα μας. Θα επαναλάβει δε ότι στις ευρωεκλογές συγκρούονται δύο διαφορετικές φιλοσοφίες: η μία που ακολουθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ, μιλώντας ανοιχτά για τα προβλήματα, χωρίς να κοροϊδεύει τους πολίτες και προωθώντας λύσεις εντός των πλαισίων των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας μας. Και η άλλη, η επιστροφή στις χειρότερες μέρες του παρελθόντος, που ακολουθεί η αντιπολίτευση, μοιράζοντας χρήματα, στο πλαίσιο ενός λαϊκισμού, που «δεν πρέπει να ξαναριζώσει στη χώρα», όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαφές είναι επίσης το μήνυμα του πρωθυπουργού σε σχέση με την ακρίβεια, ότι η μόνιμη λύση είναι η αύξηση των εισοδημάτων. Στο πλαίσιο αυτό έχει τονίσει ότι ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα είναι ο περιορισμός της ανεργίας, οι επενδύσεις και η βελτίωση της παραγωγικότητα της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο. «Αυτές είναι οι πραγματικές λύσεις για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο. Όχι να μοιράζουμε χρήματα τα οποία δεν διαθέτουμε, ακολουθώντας μία συνταγή του παρελθόντος. Μπορεί με νέο περιτύλιγμα, η δημαγωγία, όμως, από την αντιπολίτευση πρακτικά δεν έχει αλλάξει», έχει υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Action24- η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επίλυση προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζεται στην επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου», ενώ μελετά να μπει πλαφόν στις ημέρες μίσθωσης για το AirBnb. Επίσης ο πρωθυπουργός είπε πώς έρχεται νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών όταν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των σημερινών περιοδειών του πρωθυπουργού προβλέπει:

-Επίσκεψη και χαιρετισμός στο Αίγιο (11:30)

- Επίσκεψη και χαιρετισμός στην Πάτρα (12:30)

- Επίσκεψη στο πρώτο εργοτάξιο του άξονα Πάτρα - Πύργος (13:30)

- Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Πύργου (17:45)

- Χαιρετισμός στον Πύργο (18:20)