«Όλη η χώρα πενθεί», σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον θάνατο πέντε Ελλήνων -τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή προς τη Λιβύη- στο φριχτό τροχαίο που συνέβη χθες Κυριακή.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές» και σημειώνει ότι η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της αποστολής.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει:

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα. Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.