Συνεχίζεται η πολιτική σπέκουλα πάνω από τους πέντε αδικοχαμένους στη Λιβύη με την αντιπολίτευση να αναζητά –μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων- εξιλαστήριο θύμα για να πλήξει την κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ίδιου του υπουργού Νίκου Δένδια. 

Την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι η αποστολή οργανώθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (του αποδίδεται δήλωση πως την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσε και πάλι εάν του ζητούσαν να ξαναστείλει Έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό) επιχειρείται μετακύληση ευθυνών στην πολιτική ηγεσία. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να κρατά χαμηλούς τόνους και να ζητά να μείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση σημειώνοντας πως η μόνη που μπορεί να απαντήσει είναι η ηγεσία του στρατεύματος. «Για να καταλογίσει κάποιος ευθύνες πρέπει να υπάρχει βάση καταλογισμού. Υπάρχουν ερωτήματα, απαντά αρμοδίως η ηγεσία του στρατεύματος και εξάγονται σχετικά συμπεράσματα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Όπως είναι φυσικό, αποστολές τέτοιου είδους διοργανώνονται αποκλειστικά και μόνο από τους υπηρεσιακούς με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων που καθορίζουν βήμα βήμα όσα πρέπει να γίνουν.