Με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει μέσα στην ημέρα σε Αττική, Βοιωτία και Λουτράκι. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γγ του ΚΚΕ για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, ενώ ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε «την ανησυχία που μεταφέρουν οι βουλευτές και οι οργανώσεις του ΚΚΕ σε κρίσιμες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασικό πλούτο».

Επίσης, επικοινωνία με τον κ. Κουτσούμπα είχε και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα ότι «υπάρχουν 81 πυρκαγιές σήμερα, εκ των οποίων οι 4 είναι πολύ μεγάλες». Τέλος, να αναφερθεί πως ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «επεσήμανε και στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται και ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτωπα, όπου μαίνεται η φωτιά.