Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ώστε να ενημερωθεί για τα μέτωπα στα οποία μαίνεται η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή, αλλά και για την εξέλιξη των επιχειρήσεων σε αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε τη στήριξή του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες. Ακόμα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, «ίναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών».

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, ότι ο κ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σαρωνικού Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του δήμου και στους εθελοντές.

Η επικοινωνία με τον Θανάση Παφίλη 

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε και με τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα σύνορα Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας. Ειδικότερα, ο κ. Παφίλης, «αφού ενημερώθηκε για το μέτωπο της πυρκαγιάς και τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευτεί η δασώδης περιοχή που φλέγεται και να ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να μην επεκταθεί και στην κατοικημένη περιοχή».