Εκτός της νεκρής ζώνης, στην πλευρά του κατεχόμενου Άρσους, συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες στα κατεχόμενα για διάνοιξη του δρόμου Άρσους – Πύλας, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης, σημειώνοντας ότι πριν από ένα περίπου μήνα οι κατοχικές αρχές είχαν τοποθετήσει σημαίες του ψευδοκράτους, εντός της νεκρής ζώνης, κάτι που αποτελεί παραβίαση του στάτους κβό.

Πρόσθεσε πως «από πληροφορίες που έχουμε, σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου Αρσους – Πύλας, εκτός της νεκρής ζώνης, στη πλευρά του Άρσους».

«Χθες οι εργασίες σταμάτησαν, μετά την παρέμβαση ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ» είπε και πρόσθεσε ότι «σήμερα υπάρχουν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών και επιτηρούν την περιοχή, προσπαθώντας να κάνουν τα καθήκοντα τους, όπως πρέπει να κάνουν».

Παράλληλα ανέφερε πως «έχει λίγες μέρες που παρατηρούμε να συμβαίνει όλη αυτή η υπόθεση και διαταράχθηκε η ηρεμία και η αρμονία που υπήρχε στη Κοινότητα και οι κάτοικοι ανησυχούν, τόσο οι ελληνοκύπριοι όσο και οι τουρκοκύπριοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο «όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του τουρκικού στρατού που θέλει να έχει άμεση πρόσβαση προς το φυλάκιο Κ15 και σιγά -σιγά να φέρουν στη δικαιοδοσία τους αυτή τη τεράστια περιοχή της Πύλας, που ονομάζεται «Πλάτη», χωρίς να έχει δικαίωμα κανένας από εμάς, να μπορεί να οργώσει ή να εκμεταλλευτεί την περιουσία του όπως έκανε μέχρι τώρα».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «η ένταση και η ταραχή που υπάρχει στη Κοινότητα θα σταματήσει». «Για μένα, για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Έθνη στάθηκαν στο ύψος τους, ήταν υποχρέωση τους να προφυλάσσουν και να επιτηρούν τη νεκρή ζώνη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «λόγω των χθεσινών επεισοδίων τέσσερα άτομα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν και αυτό είναι κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα».