Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών παραγόντων σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου και την επίθεση των Τουρκοκυπρίων σε μέλη του ΟΗΕ

Μετά τον διπλωματικό σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο κ. Τσελίκ επανέλαβε την επίσημη άποψη της Άγκυρας ότι η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά.

Την προκλητική αυτή δήλωση ανέρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η ανάρτηση Τσελίκ

«Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό. Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης», έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Οι δηλώσεις Κιλίτς

Νωρίτερα, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς  είχε δηλώσει τα εξής:  «Ήταν μεγάλο λάθος να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ελληνοκύπριοι εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί. Το λάθος αυτό εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο από την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ. «Εντάξει, ήταν λάθος», αλλά η κατάσταση εξελίσσεται κάπως διαφορετικά, δυστυχώς.

H ενιαία προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, δηλαδή η στήριξη και η αλληλεγγύη προς τη χώρα-μέλος της ΕΕ, προκαλεί κάποιες αρνητικές εξελίξεις», είπε αρχικά ο κ. Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.