Την Τρίτη συνεδρίασε, απ' ό,τι μάθαμε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι συζήτησαν; Μάλλον για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη. Μόνο που αυτό που κυκλοφόρησε ήταν η επιστολή του προέδρου Στέφανου (της Ελλάδας) Κασσελάκη.

Με απλά λόγια, συνεδρίασε η Κ.Ο. του κόμματος υπό την προεδρία του Σωκράτη Φάμελλου, που κάνει τα ρεπό του Στέφανου Κασσελάκη –ο οποίος βρίσκεται σε δεκαπενθήμερες διακοπές ντυμένος στο… χακί– και αυτό που έγινε γνωστό ήταν ότι ο αρχηγός, παρότι «υπηρετεί» την πατρίδα, εργάζεται και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ολημερίς και ολονυχτίς δηλαδή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατραπεί σε κομπάρσους των σόου που στήνει ο αρχηγός. Αυτός που δεν ήθελαν, αλλά τελικά τάσσονται υπό τις διαταγές του σπεύδοντας να πουν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί για να τον δικαιολογήσουν. Ακόμη και στο θέμα με τον λαβύρινθο των εταιρειών του εξωτερικού διαβάζουν το… ποίημα που έχει γραφτεί στην Κουμουνδούρου και σφυρίζουν κλέφτικα για την παραβίαση του νόμου – σε πρώτη φάση.

Όχι φυσικά ότι περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές έχουν γράψει ιστορία με χαρακτηριστικότερη την κωλοτούμπα του 2015 και το δημοψήφισμα. Ναι, το δυναμικό του κόμματος στη Βουλή έχει ανανεωθεί. Αυτό που δεν έχει ανανεωθεί είναι η νοοτροπία και η τακτική. Άλλωστε ο κασσελακισμός τούς προσφέρει άκοπη αντιπολίτευση, αφού δεν απαιτεί διαρκή ενημέρωση και γνώσεις επί θεμάτων. Αρκούν οι φωνές και η δυνατότητα εκτόξευσης λάσπης για να δικαιολογηθεί το… μεροκάματο.