Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε πάνελ του Attica TV, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Μαζί του στο πάνελ ήταν ο Όμηρος Τσάπαλος από τη Νέα Δημοκρατία και ο Απόστολος Πάνας από το ΠΑΣΟΚ. Κληθείς να σχολιάσει ο κύριος Παππάς, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «μπερδεύει τη γλώσσα του», όταν στις καταλήψεις των πανεπιστημίων βρίσκονται μπουκάλια για μολότοφ, στειλιάρια και γενικότερα διάφορα τέτοιου είδους «σύνεργα» για τα γνωστά επεισόδια και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς, ο κύριος Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπερδεύει τη γλώσσα του, ούτε κατά διάνοια. Μάλιστα, προχώρησε σε σκληρή κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία, που -όπως είπε- «έχτισε μια άχρηστη πανεπιστημιακή Αστυνομία», η οποία δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη στα πανεπιστήμια.

Ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση του κυρίου Παππά, ότι «προφανώς» θα πρέπει να μπαίνει η Αστυνομία στα πανεπιστήμια όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις». Πράγματα αυτονόητα δηλαδή, για οποιονδήποτε άλλο βουλευτή, πλην εκείνων της Αριστεράς. Αυτή η ευχάριστη διαφοροποίηση, δεν μπορεί παρά να επικροτηθεί, ως ένα δείγμα πολιτικής ωρίμανσης του συγκεκριμένου χώρου, ιδίως εάν τη συγκεκριμένη στάση, την υιοθετήσει καθ' ολοκληρίαν ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δυστυχώς, δεν έχουμε αυταπάτες περί αυτού, μιας και είναι απείρως πιθανότερο να τον βρίζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, απαιτώντας παράλληλα από τον Στέφανο Κασσελάκη τη διαγραφή του, ή και να κάνει καταδρομική επίθεση ο Ρουβίκωνας με 30 παπάκια έξω απ' το σπίτι του, να πετάνε τρικάκια με υβριστικά συνθήματα και να του γράψουν «είσαι φασίστας» στον τοίχο του σπιτιού του. Αν μη τι άλλο, τον συγχαίρουμε για την πολιτική του γενναιότητα.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Γιώργος Μελιγγώνης: «Κύριε Παππά, μπερδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τη γλώσσα του όταν βρίσκονται μπουκάλια για μολότοφ, στειλιάρια και διάφορα άλλα τέτοια, που είδαμε και προχθές μετά τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, ή όχι;»

Πέτρος Παππάς: «Ούτε κατά διάνοια. Η ΝΔ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τα πανεπιστήμια, να χτίσει μια άχρηστη πανεπιστημιακή -όπως αποδείχτηκε από τα πράγματα- Αστυνομία. Υπάρχει Αστυνομία στις πόλεις, υπάρχει ο νόμος, μπορεί να επιβληθεί -»

Γιώργος Μελιγγώνης: «Άρα να μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια;»

Όμηρος Τσάπαλος: «Και στις καταλήψεις;»

Πέτρος Παππάς: «Προφανώς. Όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις - »

Γιώργος Μελιγγώνης: «Είναι παράνομες οι καταλήψεις;»

Πέτρος Παππάς: «Προφανώς. Όταν είναι παράνομες οι καταλήψεις, προφανώς πρέπει να -»

Όμηρος Τσάπαλος: «Υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις;»

Πέτρος Παππάς: «Δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις».

Όμηρος Τσάπαλος: «Άρα σε όλες τις καταλήψεις να μπαίνουμε».

Πέτρος Παππάς: «Όταν τελούνται παράνομες πράξεις, ναι».

Όμηρος Τσάπαλος: «Μα η ίδια η κατάληψη, είναι παράνομη πράξη. Ωραία, άρα να μπαίνουμε στις καταλήψεις».

Πέτρος Παππάς: «Αυτό το οποίο προέχει και το οποίο έκανε σημαία η Νέα Δημοκρατία, είναι η ασφάλεια. Δεν κατάφερε να κάνει ασφαλή τα πανεπιστήμιά μας, επιτίθεται στους φοιτητές, αντί να επιτίθενται στις ομάδες εκείνες των ανθρώπων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές, αλλά παράλληλα λυμαίνονται τον χώρο των πανεπιστημίων».