Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά δεν εκχώρησε ολόκληρο το ευρωψηφοδέλτιο -όπως είχε υποσχεθεί- στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της πλατφόρμας iSyriza, προκειμένου τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν δια της ψήφου το ποια πρόσωπα θα περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά τελικά θα κρατήσει τέσσερις με πέντε θέσεις για να προτείνει τα πρόσωπα της αρεσκείας του, ο κύριος Βασιλειάδης συμφώνησε με την άποψη του κ. Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι «πάντοτε ο πρόεδρος πρέπει να κρατάει κάποιες θέσεις -μέσω από διαδικασίες βεβαίως- για να κάνει κι αυτός προτάσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «προφανώς πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα, προφανώς πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη να αποφασίσουν, προφανώς όμως πρέπει και η ηγεσία, να έχει τη δυνατότητα να κάνει και τις δικές της εισηγήσεις». Συνεπώς, πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση εμπαιγμού προς τη βάση του κόμματος, αφού στις Ευρωεκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 23,75% με αποτέλεσμα να εκλέξει έξι ευρωβουλευτές: τον κύριο Παπαδημούλη, την κυρία Κουντουρά, τον κύριο Αρβανίτη, τον κύριο Κούλογλου, τον κύριο Γεωργούλη και τον κύριο Κόκκαλή. Δεδομένων των δημοσκοπικών επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, το κόμμα δεν προβλέπεται να εκλέξει πάνω από 3 ευρωβουλευτές, γεγονός το οποίο συνιστά ότι κατά πάσα πιθανότητα, άπασες οι θέσεις θα πληρωθούν από τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνεπώς, αντί για συμμετοχή της βάσης του κόμματος, στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου -όπως το πλάσαρε ο Στέφανος Κασσελάκης-, στην ουσία «φόρτωσε» στη βάση του κόμματος, να του βρει υποψηφίους, για να μην χρειαστεί να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του, την συγκεκριμένη δουλειά. Εύγε Στέφανε, το επιχειρηματικό moto «work smart, not hard» φαίνεται να το τηρείς ευλαβικά, «πουλώντας» ταυτόχρονα συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Αν μη τι άλλο, βλέπουμε μια σαφέστατη εφαρμογή πρακτικών management, στον μονολιθικό δεινόσαυρο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή μόνο στο «κάρμα», μην καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε.», μιας και το παραδοσιακό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ επί τσίπρα, ήταν «ΝΔ Α.Ε.» και «Μητσοτάκης Α.Ε.».

Η δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη

Γιώργος Κακούσης: «Συμφωνείτε με τις προθέσεις, έτσι όπως περιγράφονται σε δημοσιεύματα, του προέδρου, μετά τη διαδικασία μέσω του iSyriza, να κρατήσει πέντε θέσεις ρεζερβέ για προσωπικές του επιλογές; Είναι σωστό το μήνυμα;»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Θα σας πω το εξής: καταρχήν, είμαι της άποψης ότι εφόσον ακολουθούνται οι καταστατικές μας διαδικασίες, που προβλέπουν και συνεδριάσεις των οργάνων, κάθε μήνυμα είναι σωστό. Σε κάθε περίπτωση, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πάντοτε ο πρόεδρος πρέπει να κρατάει κάποιες θέσεις -μέσω από διαδικασίες βεβαίως- για να κάνει κι αυτός προτάσεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Άννα Λιβαθυνού: «Τις προσωπικές του επιλογές, εννοείτε».

Γιώργος Βασιλειάδης: «Πάντοτε μέσα από τη διαδικασία των οργάνων. Οι προσωπικές επιλογές, πρέπει να εγκρίνονται μέσα από τις διαδικασίες. Αν αφήσουμε εντελώς τις διαδικασίες στην άκρη, τότε έχει αλλάξει συνολικά και η θέση του χώρου. Δε νομίζω ότι θα ισχύει αυτό. Χαίρομαι αν ο πρόεδρος ακολουθήσει -προφανώς πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα, προφανώς πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη να αποφασίουν, προφανώς όμως πρέπει και η ηγεσία, να έχει τη δυνατότητα να κάνει και τις δικές της εισηγήσεις».